Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Τον έπνιγε … το άδικο!

Ποιοι είναι αυτοί που λένε ότι η κυβέρνηση δεν ασκεί πολιτική , ότι δεν έχει πρόγραμμα κλπ;
Μάλλον νυχτωμένοι βαθειά είναι ή τα δικά τους λερωμένα κι άπλυτα θέλουν να κρύψουν.

Μια χαρά κυβερνά… και χαρά παντού (στους επιχειρηματίες ) σκορπά.

Όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι και ίσως έχουν μάθει οι νεότεροι, με τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ το 1983 είχε απαγορευθεί η έκδοση αδειών για την ίδρυση νέων ιδιωτικών κλινικών ή η επέκταση των υπαρχόντων.
Κάποιες από τις άδειες αυτές οι ιδιώτες τις παραχώρησαν ή τις εκμίσθωσαν στο Δημόσιο για να στεγάσει και να λειτουργήσει διάφορα θεραπευτήρια (ιδιαίτερα στο ΙΚΑ).Κατά την διάρκεια της παραχώρησης ή της εκμίσθωσης αυτής αρκετές από τις άδειες αυτές ανακλήθηκαν.
Σε μια... έξαρση απονομής δικαιοσύνης υπέρ των αναξιοπαθούντων πρώην κλινικαρχών ο κ. Αβραμόπουλος αποφάσισε, με μια τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο , να επιστρέψει τις άδειες αυτές στους «αρχικούς δικαιούχους ».
Τουτέστιν μεθερμηνευόμενον άδειες για θεραπευτήρια που σήμερα ανήκουν και λειτουργούν από το Δημόσιο και το ΙΚΑ θα επιστρέψουν στους ιδιώτες επιχειρηματίες (…τους αδικημένους).
Και μάλιστα με μια παράγραφο στην αιτιολογική έκθεση που λέει: «Με τη ρύθμιση αυτή ενισχύεται το δυναμικό των διαθέσιμων μονάδων υγείας που είχε μειωθεί ως συνέπεια υπαίτιων πράξεων ή παραλείψεων δημόσιων φορέων κατά το χρονικό διάστημα που είχαν την ευθύνη λειτουργίας των μονάδων αυτών και αίρεται μια αδικαιολόγητα δυσμενής αντιμετώπιση των αρχικών δικαιούχων των αδειών λειτουργίας των μονάδων αυτών» ανοίγει το δρόμο για να στραφούν οι «αδικημένοι» κλινικάρχες κατά του Δημοσίου και να ζητήσουν μεγάλες αποζημιώσεις!
Όμως τι επιλεκτική αντιμετώπιση των αδικιών έχουμε από τον κ. Υπουργό !!!

Την τεράστια δαπάνη για θέματα Υγείας στην οποία υποβάλλονται οι ελληνικές οικογένειες… δεν την βλέπει ο κ. Υπουργός.
Τις τεράστιες ελλείψεις σε στελέχωση του ΕΣΥ τις βλέπει αλλά σιγά την αδικία... τώρα.
Για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας του προσωπικού των Νοσοκομείων … εκφράζει τη συμπάθεια του.
Για τις χαμηλές αμοιβές των εργαζομένων στα Νοσοκομεία…παραπέμπει στον κ. Αλογοσκούφη.
Για το θέμα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία … εκφράζει την αλληλεγγύη του αλλά το παραπέμπει στις επιτροπές και στην κυβερνητική επιτροπή.
Για το ζήτημα του ωραρίου εργασίας των γιατρών… έχει εδώ και ένα χρόνο αρχίσει τις ντρίπλες στο κέντρο του γηπέδου και περιμένει τον διαιτητή να σημάνει τη λήξη του αγώνα.
Για τις τεράστιες ουρές στις λίστες για εξετάσεις και χειρουργεία... εκφράζει την αγανάκτησή του.

Βρε … τι ωραίοι είναι τούτοι εδώ !