Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Ποδαρικό... σε δύσοσμο ροζ και μαύρο τοπίο!

Παράξενα που ανέτειλε η νέα χρονιά ! Μας βρήκε να προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε στον ορίζοντα "τον καιρό που έρχεται", μέσα απο τις όποιες χαραμάδες αφήνει η μιζέρια , η αθλιότητα και η κατρακύλα που έχει πάρει ο δημόσιος βίος στη χώρα μας.
Και όμως παρά την αφόρητη δυσοσμία που αναδίδει η συγκυρία, νοιώθουμε το αγέρι της καταιγίδας που πλησιάζει.
Το αντιλαμβανόμαστε :
  • Στη γιγαντιαία προσπάθεια όλου του αστικού συνασπισμού εξουσίας (κράτος-ΜΜΕ-αστικά κόμματα) να συντρίψει και να αποδομήσει κάθε κατάκτηση των εργαζομένων τόσο στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης -συνταξιοδότησης όσο και των εργασιακών σχέσεων.
  • Στην αγωνία του αστικού εξουσιαστικού συνασπισμού να θωρακίσει με κάθε μέσο το σύστημά του. Όλα δείχνουν ότι οι "μεγάλοι μαέστροι της ορχήστρας"- βλέποντας τα δυο κόμματα του κεφαλαίου στη χώρα μας να αδυνατούν να "τραβήξουν κουπί για πάρτη τους" χωρίς αναταράξεις, να βυθίζονται όλο και περισσότερο στην διαφθορά, τα σκάνδαλα και την ανυποληψία και σημαντικά τμήματα των εργαζομένων να αναζητούν μια άλλη λύση διεξόδου, -ετοιμάζουν την παρέμβασή τους για αναδιάταξη του πολιτικού και κομματικού σκηνικού.
  • Στην πολιτική επιτάχυνση και γενίκευση της εισόδου του κερδοσκοπικού επιχειρηματικού κεφαλαίου στους χώρους της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας με ασύλληπτες επιπτώσεις στην κοινωνία.
  • Στα σκιρτήματα μεγάλης μερίδας εργαζομένων που αργά αλλά σταθερά αντιλαμβάνονται πλέον ότι "ήγγικεν η ώρα" να πάρουν τις τύχες των αγώνων στα χέρια τους .
  • Στις απελπισμένες "αγωνιστικές μανούβρες και κορώνες" της ενσωματωμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που έχοντας αποδεχθεί τα ιδεολογήματα των "αφεντικών"προσπαθεί να διοχετεύσει τις αγωνίες, την αγανάκτηση και οργή, την ελπίδα ενός ολόκληρου κόσμου σε "ανώδυνα", για την ελίτ, μονοπάτια .
Κόντρα στην άθλια μιντιακή πραγματικότητα εμείς έχουμε την ελπίδα ότι το 2008 μπορεί να γίνει μια συναρπαστική χρονιά για τους εργαζόμενους.
Οσο περνά από το χέρι μας ...θα συμβάλλουμε και μεις σ'αυτό.
Γιατί πέρα από την Ελλάδα του "ροζ", πέρα απο την Ελλάδα του "γκρί", πέρα απο την Ελλάδα της ¨κλειδαρότρυπας", πέρα από την Ελλάδα των σκανδάλων των κάθε λογής και χρώματος ασπαλάκων της εξουσίας, υπάρχει και η Ελλάδα της αγωνίας για το αύριο, η Ελλάδα της ευαισθησίας, η Ελλάδας της αρχοντιάς, η Ελλάδα των οραμάτων, της αλληλεγγύης, της αποφασιστικότητας και του αγώνα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!