Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Τα ίδια Παντελάκη μου..τα ίδια Παντελή μου!

Την ώρα που λέγαμε τι να κάνει αυτός ο Υπουργός μας (της Υγείας ), μας έβγαλε από την αγωνία .Έκανε πάλι δηλώσεις σε δημοσιογράφους. (μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ). Και τι είπε ; Είμαστε σίγουροι ότι το μαντέψατε !
"...Κινούμεθα με γρήγορους ρυθμούς. Δίνουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ. Εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας."
Πάλι τα ίδιαααα! Ολα καλά, όλα ωραία! Το γνωστό μοτίβο του κ.Υπουργού Υγείας .
Είπε όμως και άλλα.
ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ:
"...Σε ότι αφορά το θέμα των εφημεριών σε σχέση με τη κοινοτική οδηγία. Ολοκληρώθηκε μια φάση συζητήσεων το 2007. Έστειλα σήμερα επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών (ΟΕΝΓΕ) εκφράζοντας την ικανοποίηση μου, ως προς τους κοινά αποδεκτούς στόχους και τους κάλεσα, επίσης, σε συνάντηση την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, ώστε να προχωρήσουμε στην τελική φάση της κλαδικής συμφωνίας. Παράλληλα, με νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Βουλή, παρατείνουμε το χρόνο εφαρμογής της εν λόγω Οδηγίας και του Προεδρικού Διατάγματος για λόγους προληπτικούς ώστε να μην προκύψει ζήτημα στην εύρυθμη λειτουργία των εφημεριών των νοσοκομείων. Πρέπει να σας επισημάνω ότι με την κλαδική συμφωνία ρυθμίζεται το όλο ζήτημα, αφού η κοινοτική οδηγία προβλέπει τη νομιμότητα των οποιοδήποτε διευθετήσεων που είναι αποτέλεσμα κλαδικής συμφωνίας μεταξύ κράτους- εργαζομένων."
Είναι σαφές ότι ο κ.Υπουργός για το συγκεκριμένο θέμα προσπαθεί από τη μια μεριά να κερδίσει χρόνο, (ας μη ξεχνάμε ότι οι γιατροί κατέφυγαν με έγγραφο στον αρμόδιο επίτροπο της Ε.Ε.) και από την άλλη με κάποιες πιθανές μικρές υποχωρήσεις να οδηγήσει τους γιατρούς σε υπογραφή μιας τέτοιας συλλογικής σύμβασης εργασίας, που να βάζει ταφόπλακα στο 48ωρο για τους ειδικευμένους και 56ωρο τώρα και 52ωρο αργότερα για τους ειδικευόμενους (προσέξτε τις τελευταίες σειρές της προηγούμενης παραγράφου). Διπλωμάτης καριέρας ήταν τόσα χρόνια ο άνθρωπος, την τέχνη του δεν τη ξεχνά .
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
"...Σε ότι αφορά τις προσλήψεις. Σας έχω πει και παλαιότερα ότι το Υπουργείο σε μόνιμη βάση προωθεί την κάλυψη των κενών θέσεων και των προσλήψεων,(σ.σ.μάλλον ελλείψεων ήθελε να πει), όπου υπάρχουν, και δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλές, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, το οποίο μας βοηθά πολύ στη φάση αυτή, αντιλαμβανόμενο τη σημασία και τη βαρύτητα για το ΕΣΥ. Επ’ ευκαιρία θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κ. Γεώργιο Βέη, με τον οποίο είχαμε μια τελευταία επαφή παραμονές του Νέου Έτους. Ήδη από τις 4 Ιανουαρίου απεστάλη από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση πίνακας 499 θέσεων ΤΕ Νοσηλευτικής από τον κυλιόμενο πίνακα επιλαχόντων. Οι νοσηλευτές αυτοί θα στελεχώσουν κατά προτεραιότητα τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης 81 νοσηλευτών (ΤΕ Μαιευτικής) και 772 θέσεων ΔΕ Νοσηλευτικής."
Από προσλήψεις... χορτάσαμε! Τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας έχουν φθάσει στα όρια ασφαλούς λειτουργίας. Χιλάδες οφειλόμενα ρεπό, χιλιάδες ημέρες οφειλόμενων αδειών του 2007 και πάει λέγοντας.Τελευταία προσπαθούν να λειτουργήσουν τμήματα με την άτυπη εφαρμογή μιας μορφής εφημερίας (όπως στους γιατρούς) και για το νοσηλευτικό προσωπικό !Για να δώσουν τα οφειλόμενα ρεπό και άδειες ! Για να δούμε!
Ε, λοιπόν εμείς δεν μπορούμε πλέον να καταλάβουμε τι νόημα έχει να συζητούν τα συνδικαλιστικά όργανα των Υγειονομικών με τον κ.Υπουργό.
Αν κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη ας μας φωτίσουν και μας.