Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Σφαγή για την "Pole Position".







Χρειάστηκε μια πτώση από τον 4ο όροφο, ενός κυβερνητικού αξιωματούχου, για να θρυμματιστεί η βιτρίνα του Ελληνικού αστικού συστήματος εξουσίας και να αποκαλυφτεί όλη η βρωμιά του. Για μια ακόμη φορά αναδύεται η μπόχα των μηχανισμών και παραμηχανισμών εξουσίας (Κομματικών-Κυβερνητικών-και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης).


Το μεταπολιτευτικό κομματικό και πολιτικό σκηνικό όπως το γνωρίσαμε μάλλον πνέει τα λοίσθια.


Οι εργαζόμενοι- με μια αυτοπεποίθηση που ξαφνιάζει για τα δεδομένα των τελευταίων 20 χρόνων – στρέφουν πλέον τα νώτα τους στους "μονομάχους" του δικομματισμού.
Οι «νταβαντζήδες» μπαίνουν χοντρά πλέον στο παιχνίδι προκαλώντας ρίγη και πανικό στις ηγεσίες του κομματικού διπόλου του κεφαλαίου
.
Ο τρόπος που χειρίζονται την υπόθεση Ζαχόπουλου και η αλληλοσφαγή των «αστέρων» των media, της οποίας γινόμαστε μάρτυρες αυτές τις μέρες και ώρες, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μάχη για την pole position στο νέο πολιτικό και κομματικό σκηνικό που στήνεται στη χώρα μας. Σκηνικό που βέβαια θα στηθεί λίγο ως πολύ με τα ίδια υλικά αλλά με άλλη πιθανά συνταγή.


Και είναι γνωστό ότι κάθε μεγάλη μάχη στο τέλος της αφήνει… και «πτώματα».


Τώρα όμως είναι η ώρα για τους εργαζόμενους .
Να μετατρέψουν αυτή τη κρίση που προκαλούν οι «πάνω» σε κρίση που προκαλούν οι «κάτω» .
Όχι μόνο να αναπτύξουν επιτυχή αμυντική γραμμή απέναντι στην επίθεση που δέχονται- στα ζητήματα ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού, στα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων ,στα ζητήματα των οικονομικών απολαβών από την εργασία τους, στα ζητήματα της Παιδείας, στα ζητήματα της Υγείας, στα ζητήματα της ιδιωτικοποίησης οτιδήποτε ανήκει στη σφαίρα του «δημοσίου»-αλλά και να περάσουν σε μια επιθετική τακτική με βάση τις σημερινές ανάγκες τους ,τις ανάγκες της κοινωνίας και με βάση τον πλούτο που παράγουν.
Τώρα είναι η ώρα να βγούν στο προσκήνιο και να προβάλουν τα αιτήματα τους με αποφασιστικότητα, ενότητα και αγώνα.



ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ!