Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Κρεστένων.

Είχαμε αναφερθεί και πρίν από λίγες ημέρες για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κρεστένων στο νομό Ηλείας.(Διαβάστε εδώ).
Σήμερα εκδηλώθηκε παρέμβαση από το Υπουργείο Υγείας, την οποία όμως θα τη χαρακτηρίζαμε αποσπασματική και ελλιπή, καθώς δεν λύνει συνολικά το πρόβλημα πλήρους λειτουργίας του Νοσοκομείου Κρεστένων,δεν επιστρέφουν όλοι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στο Νοσοκομείο,τα καρδιολογικά περιστατικά θα καλύπτονται από το Νοσοκομείο του Πύργου,ο ιδιος καρδιoλογος θα καλύπτει και με εφημερίες καί τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου(!), ενώ για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του , παραπέμπει στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου!
Αντιγράφουμε από το διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας "Ναυτεμπορική":
"Νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κρεστένων τοποθετήθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου, κ. Γιώργος Κολαϊτης.
Στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, με ευθύνη του νέου διοικητή, ολοκληρώνεται η διαδικασία κρίσης διευθυντού Παθολογικής Κλινικής και η διαδικασία για τη σύσταση θέσης γενικού γιατρού στο νοσοκομείο.
Ταυτόχρονα, ανεστάλη η διαδικασία ανανέωσης αποσπάσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Κρεστένων, εκτός αυτών που εξυπηρετούν το Νοσοκομείο του Πύργου.
Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το διορισμό καρδιολόγου στο Νοσοκομείο του Πύργου με την πρόβλεψη να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Νοσοκομείου Κρεστένων τις πρωινές ώρες και να καλύπτει ταυτόχρονα με εφημερίες τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Πύργου.
Παράλληλα, με εντολή του κ. Αβραμόπουλου, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των διαδικασιών με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου Κρεστένων, το υπουργείο ανακοίνωσε την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου, βάση του οποίου -όπως επισημαίνεται- το νοσοκομείο θα καλύψει όχι μόνο τις υγειονομικές, αλλά και τις κοινωνικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. "