Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Προσλήψεις Νοσηλευτών μέσω …Δημοτικών Φόρων!

Μια εικόνα από το μέλλον που ετοιμάζουν για την Υγεία και την περίθαλψη.
Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση την κατάσταση που υπάρχει στο Νοσοκομείο της Ρόδου λόγω της έλλειψης προσωπικού.(Διαβάστε εδώ). Με χρήματα της Αυτοδιοίκησης είχαν προσληφθεί 43 εποχιακοί (!) νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι, για να μπορέσει να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. Ηλθε λοιπόν ο καιρός που λήγουν οι συμβάσεις αυτών των Νοσηλευτών.
Μπροστά στην σκόπιμη αδράνεια του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου, αναγκάζονται οι φορείς του νησιού να χρηματοδοτήσουν εκ νέου την εποχιακή πρόσληψη 30 νοσηλευτών για πέντε μήνες, ενώ το ύψος της απαιτούμενης δαπάνης που ανέρχεται στις 300.000 ευρώ θα καλυφθεί μέσω των χρημάτων του δημοτικού φόρου!
Τι έκανε το Υπουργείο;

Απλά ο Υφυπουργός Υγείας δεσμεύτηκε τηλεφωνικά να «τσοντάρει» άλλες 300.000 ευρώ από το υπουργείο, προκειμένου να παραταθούν για άλλους 5 μήνες οι συμβάσεις που θα υπογραφούν από τους εποχικούς νοσηλευτές και τους λοιπούς εργαζόμενους!

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία και να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό τα οδηγεί στη ζητιανιά και στους εράνους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Αναγκάζουν τους πολίτες και τους δημότες μέσω των δημοτικών φόρων να προσπαθήσουν να ενισχύσουν τη λειτουργία των νοσοκομείων.


ΑΙΣΧΟΣ!!!
Αυτοί δεν είναι μόνο ανίκανοι , είναι πλέον επικίνδυνοι!!!

Διαβάστε εδώ σχετική δημοσίευση του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Επίσης διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο της εφημερίδας "Πρόοδος"της Ρόδου.