Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Από Μάρτη καλοκαίρι ...και από Αύγουστο χειμώνα, εις τους αιώνας των αιώνων...αμήν.

Έτσι φαίνεται να πηγαίνει την υπόθεση ασφαλούς χορήγησης αναισθησίας η κυβέρνηση.Έτσι την πήγαιναν για χρόνια και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα (διαβάστε εδώ και εδώ ),είναι πολλά τα νοσοκομεία της χώρας μας τα οποία δεν πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές για την ασφαλή χορήγηση αναισθησίας.Ανάμεσα σε αυτά και το Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Τα ελάχιστα ασφαλή όρια και οι ελάχιστες προϋποθέσεις καθορίζονται από την Υπουργική Απόφαση Υ7/οικ.3842/ΦΕΚ 516/Β/03-07-1996.
Έκτοτε και κάθε χρόνο ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας αντί να παίρνει μέτρα για την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης,έδινε στο τέλος του χρόνου ετήσια παράταση, στην ουσία, για μη εφαρμογή της!
Ακριβώς αυτό κάνει και ο τωρινός Υπουργός Υγείας. Με Υπουργική απόφαση στις 27 Δεκεμβρίου 2007 έδωσε νέα παράταση, μη εφαρμογής στη πράξη του μέτρου, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2008.
Επί 12 χρόνια αρνούνται να εφαρμόσουν τις ελάχιστες προδιαγραφές για ασφαλή χορήγηση αναισθησίας στα Νοσοκομεία,τις οποίες οι ίδιοι ψήφισαν!
Διαβάστε επίσης εδώ σχετικό σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ριζοσπάστης"