Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚΕ αποδέχθηκαν την πρόταση του Υπουργείου για το εφημεριακό των γιατρών.

Χθες στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) η παράταξη της ΝΔ και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ αγκαλιά κι αντάμα και παρά την αντίθεση πολλών Ενώσεων των Νοσοκομειακών γιατρών ανά την Ελλάδα αποφάσισαν να αποδεχθούν την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας (κ.Καλογερόπουλου) για το εφημεριακό αποδεικνύοντας ότι ο γαλάζιος και ο πράσινος κυβερνητικός συνδικαλισμός ήταν είναι και θα είναι ο ανασταλτικός παράγοντας , η τροχοπέδη και ο δούρειος ίππος που θα έχει συνεχώς μπροστά του το κίνημα των εργαζομένων.

Επί 27 μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την πρόταση Καλογερόπουλου (την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ), συγκεντρώνοντας οριακή πλειοψηφία 14 ψήφων στο 27μελές Γενικό Συμβούλιο.


Να γιατί εδώ και μέρες ο Υπουργός Υγείας διατυμπάνιζε στη Βουλή(διαβάστε εδώ) ότι επίκειται συμφωνία και ότι και οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ συμφωνούσαν στη πρότασή του. Προφανώς υπήρχε συνεχής και κρυφός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δυο παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚΕ) και του Υπουργείου Υγείας για κοινή μεθόδευση .

Πιστεύουμε ότι οι Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών που αποφάσισαν επισχέσεις μπορούν και οφείλουν να προχωρήσουν την προετοιμασία τους. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Οφείλουν να κάνουν αυτό που η ανάξια ηγεσία της ΟΕΝΓΕ αποφεύγει να πράξει. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και όλες οι υπόλοιπες Ενώσεις που μέχρι στιγμής δεν έκαναν συνελεύσεις και δεν έλαβαν αποφάσεις, καθώς και κάθε γιατρός μεμονωμένα, αφού η επίσχεση αποτελεί ατομικό δικαίωμα, το οποίο μπορεί βεβαίως να ασκηθεί και συλλογικά.

Οι γιατροί και οι Ενώσεις τους πρέπει να ξεπεράσουν και να θέσουν στο περιθώριο την ανυπόληπτη και απαξιωμένη ηγεσία της ΟΕΝΓΕ. Άμεσα, πριν είναι αργά.



Δείτε επίσης εδώ τη θέση του Δημήτρη Βαρνάβα για την πρόταση Καλογερόπουλου

και εδώ τη θέση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών


Υ.Γ: Ευχαριστούμε το Δημήτρη Βαρνάβα μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ για την πληροφόρηση.