Τρίτη 8 Απριλίου 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 11 Απριλίου 2008 ΩΡΑ 1200 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Εμείς εκπρόσωποι γενικών συνελεύσεων από Νοσοκομεία της Αθήνας που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός και καταλήξαμε στα εξής:

  • Εκπροσωπούμε κατά κύριο λόγο τους ειδικευόμενους, τους νέους γιατρούς και τους επιμελητές που θέλουν να ζουν αξιοπρεπώς από το μισθό τους.
  • Η καθυστέρηση και η επαπειλούμενη ματαίωση πληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών χρησιμοποιείται προκλητικά από το Υπ. Υγείας για να περάσει μια συμφωνία -κοροϊδία διαιώνισης της σήψης και της παρακμής στο ΕΣΥ.
  • Το Υπ. Υγείας παραβιάζει συστηματικά κάθε όριο εργασίας υποχρεώνοντας βασικά τους ειδικευόμενους να δουλεύουν πάνω από 80 ώρες τη βδομάδα με 4 ευρώ την ώρα, χωρίς εκπαίδευση και χωρίς προοπτική ένταξης τους στο σύστημα. Τελευταία φτάσαμε στο εξωφρενικό σημείο να απειλείται η μη πληρωμή αυτών των εφημεριών με απόλυτη ευθύνη του Υπ. Υγείας. Είμαστε 4 μήνες απλήρωτοι και ακόμη περιμένουμε!
  • Ακόμη χειρότερα το Υπουργείο επιχειρεί να αποσπάσει συναίνεσή διαμέσω μιας απαράδεκτης «συλλογικής σύμβασης» που η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ-ΕΙΝΑΠ πραξικοπηματικά είναι έτοιμη να υπογράψει προδίδοντας τους ειδικευόμενους και την πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών που θέλουν να ζουν αξιοπρεπώς από το μισθό τους. Παγώνει τους μισθούς και ενισχύει το φακελάκι και την προμήθεια, δεν εξασφαλίζει προσλήψεις και με επιδοματική λογική οδηγεί σε εξαντλητικά ωράρια.
  • Το κύμα των επισχέσεων δεν απαιτεί μόνο την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων χωρίς κανένα όρο. Είναι και η απόδειξη πως οι γιατροί που βγάζουν τη δουλειά στο ΕΣΥ χωρίς να θησαυρίζουν από τους αρρώστους βγήκαν στους δρόμους να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Να επιστραφεί ως απαράδεκτη η πρόταση Αβραμόπουλου των 10 σημείων.
  • Να διακοπεί κάθε διάλογος με βάση την πρόταση του Υπουργείου. Να παλέψουμε για μια νέα σύμβαση επανίδρυσης του ΕΣΥ.

Καλούμε σε πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας Παρασκευή 11 Απριλίου ώρα 12.00 .

Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός 7 Απριλίου 2008