Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.

"΄Εχουμε επισημάνει επανειλημμένα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας της Υγείας , το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, καθώς και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.
Είναι δε αυτά τα προβλήματα, που παρατηρούνται στο χώρο μας, αντανάκλαση των γενικότερων προβλημάτων που προκύπτουν από την ακολουθούμενη πολιτική στο χώρο της Υγείας.
Εκτός όμως αυτών των προβλημάτων το τελευταίο διάστημα είχαμε καταγγείλει και τον απελθέντα διοικητή του Νοσοκομείου κ.Μάτσια, ο οποίος αδυνατούσε να αντιληφθεί τα προβλήματα και να δώσει λύσεις μέσα στα πλαίσια των υποχρεώσεών του. Αντίθετα αντί να επιλύει, δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού μας, με λανθασμένες και αντιφατικές παρεμβάσεις.
Αυτή λοιπόν η εξόφθαλμη ανικανότητα του , οδήγησε και στην απομάκρυνσή του επιτέλους.
Η θέση του διοικητή ενός Νομαρχιακού Νοσοκομείου όπως το Νοσοκομείο της Πρέβεζας στο οποίο εργάζεται πολυπληθές επιστημονικό και άλλο προσωπικό και αφορά το ύψιστο αγαθό της Υγείας, είναι πολύ σημαντική και υπεύθυνη για να αφήνεται στα χέρια μαθητευόμενων μάγων.
Ελπίζουμε, μετά την άκρως αρνητική εμπειρία με τον τελευταίο διοικητή του Νοσοκομείου, να τέλειωσαν οι πειραματισμοί και οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν ότι τα κριτήρια για την επιλογή του νέου διοικητή δεν πρέπει να είναι άλλα , παρά μόνο η ικανότητα και η γνώση του σε ένα τόσο σημαντικό αντικείμενο.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας, όπως πάντα , είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη νέα διοίκηση
του Νοσοκομείου, γιατί ενδιαφέρεται για τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες".

Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας.