Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και την Πρόνοια


Αλληλεγγύη στον Αγώνα των Νοσοκομειακών Γιατρών
Συντονισμός με το κίνημα των Υγειονομικών

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και την Πρόνοια εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των Νοσοκομειακών Γιατρών, εκφράζει την αντίθεσή της στις επιλογές του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης να διατηρήσουν δηλαδή το δουλοκτητικό καθεστώς εφημέρευσης, το απαράδεκτο ιατρικό μισθολόγιο, το θεσμό των επικουρικών, με στόχο να “κρατούν στο χέρι” όλο τον ιατρικό κόσμο στα νοσοκομεία.

Η επιχείρηση της Κυβέρνησης, που δυστυχώς βρίσκει συμμάχους την δικομματική πλειοψηφία (ΠΑΣΚ-ΔΗΚΝΙ) στην ΟΕΝΓΕ, να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης λαιμητόμου καταργώντας το δικαίωμα για ένα ανθρώπινο ωράριο και έναν αξιοπρεπή μισθό για όλο το σώμα των Νοσοκομειακών Γιατρών, δεν θα περάσει. Η κινητοποίηση όλου του κλάδου, οι μαζικές γενικές συνελεύσεις, οι επισχέσεις εργασίας, οι κινητοποιήσεις θα σαρώσουν τις Κυβερνητικές επιδιώξεις και μπορούν να οδηγήσουν αυτό το κίνημα στη ΝΙΚΗ.

Ελπιδοφόρο μήνυμα αυτού του αγώνα, είναι η εμπροσθοφυλακή αυτού του κινήματος, οι νέοι Γιατροί, οι ειδικευόμενοι, οι επικουρικοί αλλά και οι ειδικευμένοι Γιατροί που αρνούνται την συναλλαγή και ζουν αποκλειστικά με τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για να έχουν υπηρεσίες υγείας οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ Αβραμόπουλου έλαβαν τέλος. Παρά την λυσσαλέα στήριξη από τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στην υγεία τον πήρανε χαμπάρι, αφού:

  • Οι προσλήψεις που έταζε και τάζει ποτέ δεν φτάνουν στα νοσοκομεία.
  • Τα νοσοκομεία στενάζουν από την οικονομική ασφυξία και τα χρέη.
  • Οι μισθοί τόσο των εργαζόμενων όσο και των Γιατρών είναι μισθοί πείνας.
  • Τα ωράρια έχουν γίνει λάστιχο και οι συνθήκες δουλειάς τριτοκοσμικές
  • Οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν σαν είλωτες χωρίς ασφάλιση και με επίδομα φτώχειας με τα προγράμματα STAGE, ενώ οι νέοι Γιατροί, φυτοζωούν παρακαλώντας για δουλειά και για τον κατώτερο μισθό.

Προειδοποιούμε της Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας ότι δεν μπορεί πλέον “να κάνει το παγώνι”, αλλά θα υποχρεωθεί από τον αγώνα όλων των υγειονομικών να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια Νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι.

Τούτη την ώρα είναι ανάγκη αυτός ο Αγώνας των Νοσοκομειακών Γιατρών να βρει ένα κοινό βηματισμό, πρώτα από όλα με τον αγώνα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία αλλά και όλων των εργαζομένων που σήμερα πληρώνουν ακριβά για τις υπηρεσίες υγείας, ενώ ταυτόχρονα πλήττονται και από τις αντεργατικές πολιτικές.

Καλούμε την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να σταματήσει με διάφορα προσχήματα να σφυρίζει αδιάφορα και να συντονίσει τον αγώνα των εργαζομένων με το κίνημα που αναπτύσσεται από τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλης της χώρας. Ο κοινός βηματισμός στις 17 Απρίλη στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας, πρέπει να είναι το πρώτο βήμα.

Καλούμε την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν ένα κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα όλων των υγειονομικών, αφού τα αιτήματα αυτού του κινήματος, για στήριξη, στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων, Δημόσια Δωρεάν Υγεία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής των λειτουργών της Υγείας, πρέπει να γίνουν αιτήματα όλης της κοινωνίας.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ