Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Πανελλαδική συντονιστική επιτροπή φορέων κατα των ναρκωτικών

Η Πανελλαδική συντονιστική επιτροπή φορέων κατά των ναρκωτικών διοργανώνει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 15 Απριλίου στις 11 πμ στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα(Αβέρωφ 21 ισόγειο).
Με αφορμή την ανακοίνωση του Εθνικού σχεδίου δράσης για τα Ναρκωτικά από το Υπουργείο Υγείας, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κατά των Ναρκωτικών επισημαίνει ότι η υπόθεση των Ναρκωτικών ,δεν αφορά μόνο τους ειδικούς. Αφορά το σύνολο του Ελληνικού λαού. Η αντιναρκωτική πολιτική πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου. Σε αυτό το διάλογο πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός με συνέχεια και συνέπεια, με ενιαία φιλοσοφία και αντίληψη, που να αφορά στην Πρόληψη, στην Θεραπεία, στην Κοινωνική Επανένταξη, στην έρευνα και στην αξιολόγηση, αλλά και συγκεκριμένο οικονομικό προϋπολογισμό. Η παροχή των προαναφερόμενων υπηρεσιών πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν.
Η ιδιωτικοποίηση των προαναφερόμενων υπηρεσιών , θα οδηγήσει στην εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου και της ανθρώπινης δυστυχίας. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε η φωνή μας να ακουστεί στο Σχεδιασμό για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιναρκωτική Πολιτική.