Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Τα 6 σημεία.

Με αφορμή το προσεχές (στις 7 Ιουνίου) και μονοθεματικό συνέδριο των νοσοκομειακών γιατρών αναδημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από το ενημερωτικό σημείωμα του Δημήτρη Βαρνάβα:

"H συζήτηση στο συνέδριο δε θα διεξαχθεί από μηδενικό σημείο. Υπάρχουν οι αποφάσεις του τακτικού συνεδρίου που έγινε πριν 2 χρόνια, υπάρχουν οι εμπειρίες από τη 18μηνη διαπραγμάτευση, υπάρχουν οι αποφάσεις που λάβαμε σε συνεδριάσεις Γενικών Συμβουλίων. Πρέπει λοιπόν να δούμε τι ενώνει τους γιατρούς της χώρας και αυτο ακριβώς να οριοθετήσουμε ως διαπραγματευτικό πλαίσιο, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις και βυζαντινισμούς.
Υπήρξε κάποια στιγμή στους 18 αυτούς μήνες που η στάση μας συμπυκνώθηκε σε μιάν απόφαση. Πρόκειται για απόφαση που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο το Νοέμβριο του 2007, την οποία ενέκριναν όλοι και η αντοχή της δοκιμάστηκε στις συζητήσεις που έγιναν το διάστημα των επισχέσεων.

Θα επιχειρήσω να την επαναλάβω ώστε να είναι επίκαιρη στη συζήτησή μας:

1.1600 ευρώ οι ελάχιστες καθαρές μηνιαίες τακτικές αποδοχές του ειδικευόμενου και ανάλογη κλιμάκωση στις αποδοχές των άλλων βαθμίδων.

2.πρόσληψη 2000 νέων γιατρών επιμελητών ΕΣΥ για το έτος 2008 και την θεσμική επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση υλοποίησή τους.

3.θεσμοθέτηση (με κονδύλια) του αφορολόγητου του επιδόματος βιβλιοθήκης και του πολυδιευθυντικού συστήματος με ότι αυτά παρασύρουν από αποδοχές.

4. νομοθέτηση του πενθήμερου-7ωρου-35ωρου εβδομαδιαίως με ρεπό την επομένη Σαββάτου- Κυριακής –αργιών.

5.θεσμοθέτηση του αφορολόγητου των εφημεριών πέραν των 4 ενεργών το μήνα για κάθε γιατρό, ειδικό ή ειδικευόμενο.

6.Οι εφημερίες να παραμείνουν ως αυστηρά υπερωριακός χρόνος εργασίας και να αμείβονται ως υπερωρία.''