Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Άλλα λόγια ...ν' αγαπιόμαστε!

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Κέντρου Μελετών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών δημοσιεύθηκαν σήμερα στον τύπο(διαβάστε σχετικά " Έθνος", "Ελεύθερος Τύπος", "Ελευθεροτυπία", "Ριζοσπάστης", "Το Βήμα") .
Τα αποτελέσματα αυτά εμάς δεν μας ξάφνιασαν και το ίδιο υποθέτουμε και όλους όσους ασχολούνται με τα ζητήματα Υγείας. Λίγο πολύ αναμενόμενα ήταν.Τα έχουμε επισημάνει πολλές φορές και μέσα απο αυτό το ιστολόγιο.
Εκείνο όμως που αξίζει να επισημανθεί ήταν η απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου, όταν ρωτήθηκε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνεργασία που είχε σήμερα με τον Πρωθυπουργό.(διαβάστε τη εδώ).
Τί λεει:
" Στο πλαίσιο των τακτικών συνεργασιών με τον κ. Πρωθυπουργό, τον ενημέρωσα για όλο το πλέγμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνει το Υπουργείο μας γι΄ αυτόν το μήνα. Στο επίκεντρο, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, καθώς και το νομοσχέδιο - το οποίο ήδη επεξεργάστηκε η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής - για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και την απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού και αλκοόλ σε νέα παιδιά, κάτω των 18 ετών.
Με την ευκαιρία, ενημέρωσα τον κ. Πρωθυπουργό για όλα τα θέματα, που αφορούν στη γενικότερη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Θεωρώ, ότι είμαστε πλέον στα πρόθυρα όλων αυτών, που πριν από λίγο σας προανέφερα και που θα θεμελιώσουν μία καινούργια, δημιουργική περίοδο, που με τη σειρά της θα φέρει το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας".
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών λέει, ότι στην Ελλάδα, αν δεν έχεις χρήματα πεθαίνεις.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό δεν ισχύει και το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Τα Εθνικά Συστήματα Υγείας της Ευρώπης, σε σύγκριση με άλλα, άλλων χωρών, παρά τα προβλήματά τους, τα οποία κυρίως εστιάζονται σε έλλειψη προσωπικού, κατά τα άλλα, καλά κρατούν. Εκείνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι, ότι το γενικότερο νοικοκύρεμα, που έχουμε ξεκινήσει, θα συνεχιστεί. Και είμαι βέβαιος, ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.
Το σχόλιό μας:
Η μεγάλη της διπλωματίας σχολή διδάσκει: Στα δύσκολα να κάνεις τον..Αμερικάνο!!!
Μερικές φορές ο υπουργός δείχνει σαν να είναι από άλλον πλανήτη.
Η αλήθεια είναι ότι επικοινωνιακά , με τη βοήθεια και των επίσημων ΜΜΕ, το πάλεψε.
Αλλά κάθε πυροτέχνημα κάποτε σβήνει!
Τίτλοι τέλους;