Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Αβραμόπουλος στο συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας :Μου είστε ο πιο συμπαθής κοινωνικός και επαγγελματικός κλάδος!

Τη... συμπάθειά του προς τον κλάδο των νοσηλευτών εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος, κηρύσσοντας χθες την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας(ENE) στη Λευκάδα .

Τι άλλο είπε ο κ.Υπουργός;

1. Ότι δεν έχει παρά να συγκρίνει κάποιος το ΕΣΥ της χώρας μας με άλλα ΕΣΥ άλλων χωρών για να διαπιστώσει πόσο ανθρώπινο είναι.
2. Ότι οφείλει η ελληνική πολιτεία να ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν αυτό τον επαγγελματικό δρόμο (δηλ. το νοσηλευτικό).
3.Παρέθεσε κάποια ζητήματα που όπως είπε το Υπουργείο του και η κυβέρνηση ρύθμισαν όπως:
  • το επίδομα νοσηλευτών- χειριστών ηλεκτρονικών υπολογιστών!
  • το θέμα στέγασης των γραφείων της ΕΝΕ !!
  • το θέμα διακίνησης του επιστημονικού περιοδικού της ΕΝΕ!!!
Τι "έταξε"ο κ.Υπουργός;
1.Ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής θα συμμετέχουν 2 εκπρόσωποι της ΕΝΕ.
2.Ότι συστήνεται Γενική Διεύθυνση Νοσηλευτικής στο Υπουργείο Υγείας.
3.Ότι προωθεί το θέμα της εφημερίας του Νοσηλευτή.
4.Ότι υποστηρίζει(!) το αίτημα της ένταξης των Νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα .
5.Ότι κατόπιν επεξεργασίας σχετικών προτάσεων της ΕΝΕ και σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ προχωρά στην τροποποίηση των προκηρύξεων για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού.
6.Ότι εμμένει στην άποψή του για παράκαμψη ουσιαστικά του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα σχόλιά μας:

1.Διαβάσατε εσείς κάτι ουσιαστικό και σχετικό με τη μισθολογική αναβάθμιση (ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς) των Νοσηλευτών; Ούτε εμείς!
2.Διαβάσατε εσείς κάποιες έστω συγκεκριμένες υποσχέσεις (έστω όπως αυτές... των 4500 γιατρών βρε αδελφέ) για προσλήψεις νοσηλευτών μέσα στο 2008 ;Ούτε εμείς!
3.Ακούσατε εσείς κάτι για τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας μας; Ούτε εμείς!
4.Διαβάσατε εσείς κάτι για τη επελαύνουσα ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ της χώρας μας , για τα χαράτσια που επιβάλλονται σε όποιον δυστυχή ασθενήσει, κάτι που επιβεβαιώνουν ακόμα και μελέτες που μόλις πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας; Ούτε εμείς! Αντιθέτως ακούσαμε το κ.Υπουργό να θεωρεί το ΕΣΥ της χώρας μας το πιο ανθρώπινο!
5.Διαβάσατε εσείς κάτι για τα τόσα προβλήματα που έχουν όλοι οι κλάδοι των λειτουργών υγείας, που εργάζονται στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας μας ; Ούτε εμείς!
6.Μετά από όλα αυτά τα σπουδαία, φαίνεται ότι βάλθηκε ο κ. Υπουργός να μας κάνει οπαδούς της περιβόητης εκείνης ρήσης του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου (Οι λίγο παλαιότεροι γνωρίζουν...)


Και προς επιβεβαίωση διαβάστε τώρα και ολόκληρη την ομιλία του κ.Υπουργού!