Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου και η Διμελής Επιτροπή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης εξέδωσαν το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας αντιδρώντας στον εμπαιγμό, την κοροϊδία και την εκμετάλλευση εκ μέρους της Διοίκησης του Βενιζέλειου και του Υπουργού Υγείας αναγκάζονται να κινητοποιηθούν για άλλη μια φορά.
Παρά τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις του Διοικητή και τις εντολές του Υπουργείου Υγείας περί πληρωμής των γιατρών για δεδουλευμένες εφημερίες μηνών Μαρτίου – Απριλίου , η διοίκηση αρνήθηκε το αυτονόητο : την καταβολή χρημάτων για εργασία που παρασχέθηκε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Κατόπιν τούτου η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφάσισε τα εξής :

  • Επίσχεση εργασίας από 26/05/08 και μέχρι καταβολής των δεδουλευμένων.
  • Μηνυτήρια αναφορά και ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης
  • Πρόταση για πανελλήνιες απεργιακές κινητοποιήσεις στο Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ κατά την περίοδο του συνεδρίου.
  • Κατάθεση προγραμμάτων εφημέρευσης για τον Ιούνιο με κάλυψη μόνο του πρώτου 10ημέρου

Το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση μας εξαναγκάζουν σε απλήρωτη εργασία κάτω από συνθήκες τριτοκοσμικές με μισθούς πείνας που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη δικιά μας υγεία όσο και των πολιτών που καλούμαστε να περιθάλψουμε.
Καταδικάζουμε τις συνειδητές πολιτικές επιλογές που διαιωνίζουν ένα ελεεινό καθεστώς εργασίας και καλούμε τους πολίτες σε συστράτευση για την ανατροπή της πολιτικής που διαλύει και απαξιώνει το ΕΣΥ.

Διμελής επιτροπή Βενιζελείου
Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου