Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Κινητοποιήσεις στο Μεσολόγγι για την υποβάθμιση του νοσοκομείου

Τα οξυμένα λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αναδείχθηκαν με τον πιο περίτρανο τρόπο κατά την διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης – συζήτησης που διοργανώθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου στο Μεσολόγγι, από το Δήμο της πόλης, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας.
Κοινή συνισταμένη των εισηγήσεων ήταν, ότι επιβάλλεται άμεσα να εγκριθεί ο νέος Οργανισμός Λειτουργίας του Νοσοκομείου, έτσι ώστε να πληρωθούν τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα οι κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, θα πρέπει σε κάθε κλινική και τμήμα του Νοσοκομείου να υπάρχουν τουλάχιστον 4 ειδικευμένοι γιατροί έτσι ώστε να καλύπτονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο περίθαλψη και αντιμετώπιση όλων των περιστατικών και να εξαλειφτεί έτσι το συχνό φαινόμενο των διακομιδών ακόμη και απλών περιστατικών λόγω έλλειψης γιατρών. Επίσης τονίσθηκε ότι επιβάλλεται η σύσταση και στελέχωση ανεξάρτητου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Κατά την συζήτηση υιοθετήθηκε η πρόταση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου να διοργανωθεί στα τέλη του μήνα μαζική κινητοποίηση με συμβολικές καταλήψεις του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας ώστε να ικανοποιηθούν το συντομότερο δυνατό τα αιτήματα για επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Από το 29ΔΥΤΙΚΑ