Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Προβλήματα από το σεισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Αγ.Ανδρέας"

Τεράστια είναι τα προβλήματα που παρουσιάζει σε διάφορα σημεία του το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,5 Βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.
Οι καταγγελίες από ασθενείς που νοσηλεύονται στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο και συνδικαλιστές εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι πολλές, σχετικά με μεγάλες ζημιές που παρουσιάζονται στους θαλάμους. Την ίδια στιγμή, από το βράδυ της Κυριακής έχει εκκενωθεί ο τέταρτος όροφος, όπου στεγάζεται η κλινική πλαστικής χειρουργικής και η ουρολογική.
Φθορές υπάρχουν και σε μπαλκόνια του τετάρτου ορόφου και συγκεκριμένα στα μπαλκόνια δύο δωματίων, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, φαίνονται τα σίδερα από τις κολώνες. Επίσης, στο συγκεκριμένο όροφο έχουν πέσει πλακάκια στα ντουζ του προσωπικού, καθώς επίσης και στις τουαλέτες ενός θαλάμου.
Η διοίκηση μπορεί να παραπέμπει για ενημέρωση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο, ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους φοβούνται να μπουν στους θαλάμους, ενώ μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και στους διαδρόμους όπου συνεχίζουν να πέφτουν σοβάδες.
Ανάλογα προβλήματα αλλά σε μικρότερο βαθμό αντιμετωπίζουν στον τρίτο όροφο, ενώ μικροπροβλήματα με ρωγμές εμφανίστηκαν στον δεύτερο όροφο και τους χώρους του φαρμακείου στο ισόγειο. Τα σημάδια που άφησε ο εγκέλαδος στον «Άγιο Ανδρέα», μπορεί κανείς να τα διακρίνει και στο εξωτερικό μέρος, με «μπαλώματα» σε σημεία που πριν από λίγους μήνες είχαν ανακαινιστεί.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από τους χώρους του νοσοκομείου πέρασαν χτες το πρωί τα κλιμάκια των μηχανικών από τη Νομαρχία Αχαΐας, όπου διαπίστωσαν πως υπάρχουν φθορές, ωστόσο, δεν είναι και τόσο σοβαρές που να θεωρηθεί ακατάλληλο για χρήση. Μάλιστα, σε κτίρια του νοσοκομείο έχουν βάλει γραμμές κίτρινου χρώματος, που σημαίνει ότι χρειάζονται άμεσα επισκευές.

Από: Patranews