Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Εισαγγελέας καλεί για ανάκριση τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κρεστένων

Είχαμε γράψει στις 20 Μαϊου γαι τη μήνυση που είχε υποβάλλει αστυνομικός ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κρεστένων γιατί είχαν διαπράξει το "έγκλημα" να αναρτήσουν δυο πανό στα κάγκελα του Νοσοκομείου.Το ένα έγραφε "Αναβάθμιση τώρα του Νοσοκομείου Κρεστένων" και το άλλο "Το Νοσοκομείο κλείνει ,η Υγεία πεθαίνει".
Σήμερα λοιπόν ο εισαγγελέας κάλεσε σε ανάκριση τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο για να "απολογηθούν" για το "έγκλημα"!!!
Η ενέργεια αυτή εντασσεται στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει ο αστικός συνασπισμός εξουσίας και τα όργανά του για να φιμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.Εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο με τις γνωστές αποφάσεις που ποινικοποιούν τις απεργίες,τελικά στο πλαίσο θωράκισης του συστήματος μπροστά στις αναπτυσσόμενες αντιστάσεις του ελληνικού λαού.
Με ανακοίνωσή της που εξέδωσε η Αυτόνομη Παρέμβαση Εργαζομένων στα Νοσοκομεία τονίζει:

"Η ενέργεια αυτή παραβιάζει βασικά Συνδικαλιστικά δικαιώματα και μας γυρίζει σε μαύρες εποχές που είναι καταδικασμένες στη συνείδησης του ελληνικού λαού.

Η δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή, δεν μπορεί όμως να είναι μονόφθαλμη. Οι εισαγγελείς αντί να επιχειρούν να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση, καλό θα ήταν να ασχοληθούν με αυτά που καθημερινά βιώνει ο πολίτης τόσο στα Δημόσια νοσοκομεία όσο και στους χώρους δουλειάς. Τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων, την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς, την εργοδοτική και κρατική αυθαιρεσία.

Οι αγώνες των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι πολλοί το προσπάθησαν, δεν μπορούν να σταματήσουν όσο συνεχίζονται οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές. Καλούμε την Κυβέρνηση και τον υπουργό υγείας να εγκαταλείψει αυτή την τακτική που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Σε κάθε περίπτωση το Συνδικαλιστικό Κίνημα, οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα δώσουν την απάντηση που πρέπει σε αυτές τις μεθοδεύσεις".