Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την Ανέγερση Νοσοκομείου στη Πρέβεζα χωρίς τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Πρεβεζάνες,οι.
Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ και της Δημοτικής Συσπείρωσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αφορμή την προσπάθεια ανέγερσης νέου νοσοκομείου με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ) αλλά και τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της υγείας στο νομό μας.
Τόσο στις εισηγήσεις όσο και στις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων, παρουσιάστηκε και αναλύθηκε η προσπάθεια στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων από τη κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε βάρος των κοινωνικών αναγκών. Αποδείχθηκε με στοιχεία ότι η μορφή των ΣΔΙΤ είναι πολύ πιο επιβαρυντική οικονομικά για τον εργαζόμενο φορολογούμενο σε σύγκριση με τον «παλιότερο γραφειοκρατικό τρόπο κατασκευής» των δημόσιων έργων ενώ ταυτόχρονα έγινε ξεκάθαρο ότι θα οδηγήσει στην πλήρη καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού που θα εργάζεται στο νέο νοσοκομείο.
Επίσης καταγγέλθηκε η τακτική του Δήμου Πρέβεζας ο οποίος «πατάει σε δύο βάρκες» με αφορμή την προωθούμενη παραχώρηση οικοπέδου στο υπουργείο υγείας, γεγονός που θα ευνοήσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανέγερση νοσοκομείου μέσω ΣΔΙΤ αλλά και η τακτική των ΕΝΑΕ-ΚΕΔΚΕ που στηρίζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης στον χώρο της υγείας και της παιδείας.
Στο τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκε συγκρότηση «ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής αγώνα» με τη συμμετοχή καταρχάς των δημοτικών κινήσεων:
Δημοτική Συσπείρωση Πρέβεζας,
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Πρέβεζας,
αλλά και της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ,
της ΕΛΜΕ,
της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων,
της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ ,
εργαζομένων στο νοσοκομείο
και των σωματείων: οικοδόμων, συνταξιούχων, ιδιωτικών υπαλλήλων, γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων.
Η συντονιστική επιτροπή αγώνα θα προχωρήσει άμεσα σε ενημερωτική καμπάνια για τις επιπτώσεις της ανέγερσης καινούργιου νοσοκομείου μέσω ΣΔΙΤ και στην οργάνωση κινητοποιήσεων. Επίσης θα βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση ενάντια σε κάθε προσπάθεια κατασκευής έργων (π.χ. σχολείων) με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.
Παλεύουμε για Νέο Καθολικά Δημόσιο Νοσοκομείο.
Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Πρέβεζα Ιούνιος 2008
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.