Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Μήλου του Νομού Κυκλάδων



Σας ενημερώνουμε ότι χθες το απόγευμα ώρα 7.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Μήλου διαδραματίστηκαν τα εξής:
Το Ίδρυμα Στήριξης Κ.Υ. Μήλου (που είναι τοπικός σύλλογος που με τη δράση του συνεπικουρεί την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ.) είχε προσκαλέσει τα μέλη του και τους πολίτες του νησιού σε ανοικτή συζήτηση, προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς για το πρόβλημα που έχει ενσκήψει από την επίσχεση εργασίας που κάνουμε για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα. Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί οι γιατροί του Κ.Υ. , όλοι οι τοπικοί και θεσμικοί φορείς του νησιού, καθώς και ο Διοικητής του Ν Σύρου Χαρ. Πλατής.
Αρχικά τοποθετήθηκε η Πρόεδρος του Ιδρύματος , που είναι ταυτόχρονα και η Έπαρχος Μήλου και νομαρχιακή σύμβουλος Κυκλάδων. Στην ομιλία της δικαίωσε τις προσπάθειές μας και κυρίως τόνισε "δεν κατανοώ την ανάλγητη θέση της εκάστοτε εργοδοσίας, που επιτρέπει να εκτελείται ιατρικό έργο από ανθρώπους ανικανοποίητους οικονομικά και ηθικά".
Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Κ.Υ. Μήλου Η. Αποστολόπουλος, με την λακωνική του εισήγηση απέσπασε το πιο ισχυρό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Ο Διοικητής παρ΄ όλο το τεταμένο κλίμα, αναφέρθηκε με διάφορα τεχνάσματα λόγου στο γιατί η Ευρωπαϊκή οδηγία είναι πρακτικά ανεφάρμοστη στην Ελλάδα και κυρίως επεσήμανε ότι ο μόνος τρόπος να εισπράξουμε τα δεδουλευμένα μας είναι να υπογράψουμε τις περίφημες δηλώσεις. Είπε και διάφορα άλλα κωμικοτραγικά, τα οποία αντικρούσαμε με ντοκουμέντα και τελικά ο κόσμος "κατάλαβε", τόσο καλά που κάποιος από το κοινό είπε στον Διοικητή: "αφού δεν μπορείς να το διευθετήσεις , καλύτερα να παραιτηθείς". Στην δε ερώτησή μου προς τον Διοικητή: "γιατί και με ποιο τρόπο πλήρωσε τους ειδικευόμενους της παθολογικής κλινικής στη Σύρο, χωρίς δηλώσεις", όταν παραδέχτηκε ότι τους πλήρωσε από τα αποθεματικά, το κοινό σείστηκε πραγματικά και παρ΄ ολίγο να τον κατασπαράξει.
Οι πολίτες συγκρότησαν άμεσα επιτροπή αγώνα
και ζήτησαν από τον Διοικητή να μεσολαβήσει και να τους κλείσει ραντεβού με τον Υπουργό. Αρνήθηκε να το κάνει με την δικαιολογία ότι δεν είχε αυτή τη δύναμη. Μετά αποχώρησε από τη συνάντηση, φανερά ηττημένος και εκνευρισμένος, ύστερα αποχωρήσαμε κι εμείς εν μέσω επευφημιών του κόσμου, που μας φώναζε: "ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ, ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ".

Αύριο Σάββατο, γίνονται στη Μήλο-όπως κάθε χρόνο- μια σειρά εκδηλώσεων με την ευκαιρία της γιορτής των Κατακομβών (Αγ. Πάντων) , όπου θα παρευρίσκεται ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, διάφοροι επίσημοι και τα κανάλια. Οι πολίτες ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις για να μας υποστηρίξουν δημόσια. Αυτά από τον δικό μας αγώνα.
Ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο σε σας για τη συνάντηση της Τετάρτης.

Συναδελφικά Μόρφω Βαλλά
οι γιατροί του Κ.Υ. Μήλου
οι αγροτικοί Σερίφου και Κιμώλου
η γιατρός του Κ.Υ. Πάρου Φράγκου Α.