Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Stop στην ακρίβεια!


Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέες και Νέοι,

οξύνεται μέρα με τη μέρα η πολιτική της ακρίβειας και της λιτότητας. Μια πολιτική που δεν οφείλεται ούτε στην έλλειψη προϊόντων ούτε στην υπερβολική κατανάλωση αλλά στα υπερκέρδη και την καταστροφική υπερανάπτυξη του κεφαλαίου.

Μια πολιτική που καθορίζεται από τα ποσοστά κέρδους που στοχεύουν στην κλοπή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Μια πολιτική με τα προγράμματα σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής, την ΟΝΕ, το ΕΥΡΩ και τη νομισματική ισοτιμία. Μια πολιτική που είναι επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό της δραματικής κατάστασης είναι ότι ο επίσημος πληθωρισμός του Μαΐου «έτρεχε» με ρυθμό 5% γεγονός που στην πραγματικότητα σημαίνει καθημερινές αυξήσεις στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί με ευχολόγια, με ημίμετρα και στα πλαίσια της Ε.Ε. να τιθασεύσει δήθεν την κατάσταση ενώ το μόνο που ουσιαστικά γίνεται είναι η συνέχιση της κοροϊδίας των εργαζομένων. (Από την άλλη οι υπουργοί Απασχόλησης της Ε.Ε. εισηγούνται να δουλεύουμε 65 ώρες την εβδομάδα- μάλλον για να μην προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα, οπότε δε χαλάμε και λεφτά!!!)

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ


ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ζητούν «καταπολέμηση» της ακρίβειας όταν δύο μήνες πριν υπέγραψαν χωρίς ούτε μια τουφεκιά ένα ευρώ αύξηση την ημέρα. Η υποκρισία των ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει όρια. Είναι φανερή πλέον η ανάγκη του άμεσου ξεσηκωμού ενάντια στην πολιτική της ΝΔ- Ε.Ε.- κεφαλαίου με αγώνες και συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων που τη μορφή και την κλιμάκωση των αγώνων θα την αποφασίζουν οι ίδιοι, κόντρα στους αυτόκλητους σωτήρες που αντιμετωπίζουν τους αγώνες ως «κινήματα διαμαρτυρίας» και «δεξαμενές ψήφων».

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Πρέβεζας δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιβάλουμε και να διαμορφώσουμε όρους ανατροπής της πολιτικής τους. (το ΟΧΙ του ιρλανδικού λαού στην Ευρωσυνθήκη δείχνει το δρόμο).

Ζητάμε:

  • μεγάλες και γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις (1.400 ευρώ) και στα ταμεία ανεργίας. Να ανατραπεί η προδοτική συλλογική σύμβαση εργασίας.
  • να μειωθούν τα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ (30%), να καταργηθεί ο Φ.Π.Α. Κατάργηση των διοδίων. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Να αναβαθμιστούν μια σειρά υπηρεσιών (υγεία, παιδεία) και να έχουν πραγματικά δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα(ΣΔΙΤ)
  • επιβολή διατίμησης, αυστηρού ελέγχου και συγκράτησης των τιμών στα βασικότερα αγαθά. Προγράμματα λαϊκής στέγης και φτηνών διακοπών για εργαζόμενους, άνεργους, φοιτητές. Επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια, ανέργους και φοιτητές.
  • Διπλασιασμός το αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους. Έκτακτη φορολογία στο κεφάλαιο, φορολόγηση της μεγάλης ιδιοκτησίας και της εκκλησίας. Άτοκα δάνεια για πρώτη κατοικία, νομοθετική κατάργηση της δυνατότητας των τραπεζών για κατασχέσεις.
  • Σύνταξη- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους απολυμένους βιομηχανικών επιχειρήσεων (π.χ. κλωστήρια Πρέβεζας).

ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα