Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Να μην μετακινηθεί Καρδιολόγος από το Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις οποίες είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε όμως εξακριβώσει πλήρως , σχεδιάζεται μετακίνηση ειδικευμένου Καρδιολόγου από την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας στο Νοσοκομείο Λευκάδας.
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Στο Νοσοκομείο της Λευκάδας υπηρετούσε ειδικευμένη Καρδιολόγος γιατρός η οποία απεχώρησε για να ασκήσει ιδιωτικά την ιατρική.
Αντί λοιπόν το Υπουργείο Υγείας να δαπανήσει κάποια χρήματα και να φροντίσει να καλύψει τη θέση , έστω αρχικά με επικουρικό Καρδιολόγο γιατρό και αμέσως μετά να προκυρήξει τη θέση για μόνιμη κάλυψή της , σχεδιάζει με Υπουργική απόφαση να μετακινήσει Καρδιολόγο γιατρό του Νοσοκομείου Πρέβεζας στο Νοσοκομείο Λευκάδας , προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα και αδυνατίζοντας τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας.Μιας κλινικής που αποδεδειγμένα έχει προσφέρει πάρα πολλά στους κατοίκους του Νομού μας και όχι μόνο.
Έτσι εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει τους εναπομείναντες δυο Επιμελητές Καρδιολόγους του Νοσοκομείου Πρέβεζας να εφημερεύουν εξουθενωτικά 15 μέρες το μήνα ο καθένας (!) με ότι αυτό σημαίνει για τη ίδια την υγεία τους αλλά και για τους ασθενείς.
Επισημαίνουμε ότι κάτι ανάλογο είχε κάνει το Υπουργείο Υγείας και πριν από λίγα χρόνια.
Εμείς καλούμε όλους τους φορείς της Υγείας του Νομού μας, αλλά και όλους τους φορείς της πόλης, όλους τους εργαζόμενους της Πρέβεζας να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην επιτρέψουν να ευοδωθούν τέτοια σχέδια.
Να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους και τους φορείς της Λευκάδας ώστε να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την κάλυψη όλων αναγκαίων θέσεων σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας και βέβαια και στα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας.