Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Συνάντηση Ενώσεων Γιατρών Μακεδονίας- Θράκης- Θεσσαλίας

Θεσσαλονίκη 20 Αυγούστου 2008

Συναντήθηκαν σήμερα εκπρόσωποι απ΄ όλες τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών της Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Ένωσης Θεσσαλονίκης και εξετάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία, καθώς και οι κινήσεις που σχεδιάζουν οι γιατροί το επόμενο διάστημα.
Κατά κοινή ομολογία η κατάσταση κρίνεται ως εκρηκτική, με δεκάδες προβλήματα να συσσωρεύονται καθημερινά στα Νοσοκομεία. Τουναντίον, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιδεικνύει πρωτόγνωρη πολιτική ανικανότητα να επιλύσει έστω και τα μικρότερα εξ αυτών. Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν πλέον ανοιχτά αποστροφή στις μεθοδεύσεις του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος αρνείται να συναντηθεί μαζί τους και να υλοποιήσει τα υπεσχημένα, ενώ το ενδεχόμενο αυξημένης φορολόγησης των εφημεριών στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε σοβαρή μείωση εισοδήματος, πράγμα που έχει εξοργίσει τους γιατρούς, οι οποίοι βλέπουν ότι το εφημεριακό όχι μόνο δεν επιλύεται, αλλά διαρκώς επιδεινώνεται.
Οι Ενώσεις γιατρών συζήτησαν την παρουσία τους στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, την ενημέρωση πολιτών και φορέων και την οργάνωση κινητοποιήσεων στο προσεχές διάστημα.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα πανελλαδική συνάντηση νοσοκομειακών γιατρών.