Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Καταγγελία-Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι Νοσοκομειακοί γιατροί στο Ηράκλειο Κρήτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΜΥΝΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς: Εισαγγελία Ηρακλείου
Επιθεωρητή Εργασίας
Αρχές της πόλης και νομού Ηρακλέιου
ΜΜΕ
Διοίκηση Νοσοκομείου

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας, αποδοκιμάζει την απαράδεκτη τακτική της Διοίκησης, να περικόψει εφημερίες ιατρών, και να μετατρέψει κάποιες από αυτές από ενεργείς σε μικτές και ετοιμότητας από την 1η Οκτωβρίου κατά το δοκούν, επικαλούμενη τη δικαιολογία ότι δεν φθάνουν τα χρήματα για να πληρωθούν οι εφημερίες.
Το πρόγραμμα εφημέρευσης των γιατρών του Νοσοκομείου υπερβαίνει ήδη τις οδηγίες τις επιβαλλόμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση & την Ελληνική νομοθεσία περί υγιεινής και ασφάλειας, αλλά πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αποφάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου για ασφαλή εφημέρευση και ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Το ήδη εξαντλητικό πρόγραμμα των γιατρών επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, καθώς για τον ίδιο φόρτο εργασίας θα εφημερεύουν στο εξής λιγότεροι ιατροί.
Ως συνέπεια αυτού κρίνουμε ότι οι περικοπές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο των ασθενών όσο και των ίδιων των γιατρών.
Δηλώνουμε ότι αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί κινδύνους για τους πολίτες της πόλης μας και καλούμε κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του, καθόσον τμήματα του Νοσοκομείου μας μένουν χωρίς εφημερεύοντες..
Θεωρούμε απαράδεκτο το πρόγραμμα των εφημεριών να καθορίζεται από το πόσα χρήματα διαθέτουμε και όχι από τις πραγματικές ανάγκες , όπως αυτές καθορίζονται από τα προγράμματα του Διευθυντή κάθε τμήματος, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και του Επιστημονικού Συμβουλίου.
Ζητούμε την επαναφορά του προγράμματος , όπως αυτό καθορίζεται από τις πραγματικές ανάγκες.
Θέλουμε να επισημάνουμε επίσης ότι για να εφημερεύει ειδικευόμενος ιατρός σε οποιοδήποτε τμήμα, πρέπει ο ειδικευμένος - επιμελητής να είναι σε ενεργό εφημερία
. Αυτό ήδη παραβιάζεται λόγω έλλειψης προσωπικού και υπέρβασης του πλαφόν του υπερωριακού χρόνου εργασίας.


Η ΔΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΤΡΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Κοκκινάκη Μαρία

Πατεράκης Εμμανουήλ


Το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κατρινάκης Γεώργιος, Πρόεδρος

Δημητρακόπουλος Στέλιος, Αντιπρόεδρος

Κοκκινάκη Μαρία, Γραμματέας

Λαμπρογιαννάκης Εμμανουήλ, Ταμίας

Μπρίμης Δημήτριος, Μέλος

Πατεράκης Εμμανουήλ,

Σύρμος Νικόλαος,