Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΔΙΤ

Δελτίου τύπου της Επιτροπής Αγώνα Πρέβεζας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και στην ανέγερση νέου νοσοκομείου με τη μέθοδο των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΔΙΤ

 

Η «Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και στην ανέγερση νέου νοσοκομείου με τη μέθοδο των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» αφού εξέλεξε 5μελή γραμματεία η αποτελείται από τις δημοτικές κινήσεις «Δημοτική Συσπείρωση», «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών», την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, το Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τη «Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στα ΣΔΙΤ», ξεκίνησε την καμπάνια ενημέρωσης ενάντια  στην παραχώρηση οικοπέδου από το Δήμο Πρέβεζας στο υπουργείο υγείας.

Το υπουργείο υγείας με δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού προτίθεται να παραδώσει το νοσοκομείο που έχει τάξει, στο ιδιωτικό κεφάλαιο μέσω της μεθόδου των ΣΔΙΤ.

Η καμπάνια ξεκίνησε από την κεντρική αγορά, το ΙΚΑ και  το νοσοκομείο όπου εργαζόμενοι αλλά και νοσηλευόμενοι εκφράσανε την αντίθεση τους στην είσοδο των επιχειρήσεων στα νοσοκομεία.

 

Η  ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ