Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις της κοινωνίας της Πρέβεζας στην απόφαση της Κυβέρνησης για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτών(ΣΔΙΤ), παραθέτουμε ένα δημοσίευμα από την πύλη Ygeianet .

Ο τζίρος του «ιατρικού τουρισμού» αναμένεται να έχει οκταπλασιαστεί έως το 2010(Ε-iatros)

Ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να λάβουν ιατρική περίθαλψη, επειδή το κόστος της περίθαλψης και των χειρουργικών επεμβάσεων είναι σχετικά χαμηλότερο, αναμένεται να αυξηθεί έως και οκτώ φορές μέχρι το 2010, σύμφωνα με νέα μελέτη του Deloitte Center for Health Solutions.

Οι ερευνητές ξόδεψαν περίπου 1.900 ώρες προκειμένου να αναλύσουν τους μηχανισμούς με τους οποίους λειτουργεί ο ιατρικός τουρισμός. Υπολόγισαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να λάβουν ιατρική περίθαλψη είναι περίπου 750.000 άτομα και αναμένουν ότι θα φτάσει τα 6 εκατομμύρια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η μελέτη αποκάλυψε, επίσης, ότι οι Αμερικανοί ασθενείς συμβάλλουν στον ετήσιο τζίρο της βιομηχανίας του ιατρικού τουρισμού με περίπου 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Κοινή Διεθνής Επιτροπή, η οποία αξιολογεί τα συστήματα υγείας και τα νοσηλευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο, έχει πιστοποιήσει έως τώρα περισσότερα από 250 νοσοκομεία σε περισσότερες από 30 χώρες. Οι ερευνητές αναμένουν ότι ο αριθμός αυτός θα έχει διπλασιαστεί έως το 2012.

Η μελέτη υπογράμμισε κάποια από τα πιο συνηθισμένα «προβλήματα» που ανακύπτουν με την ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό, όπως η μετεγχειρητική περίθαλψη και το θέμα της ευθύνης στην περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, καταλήγει η έρευνα, εφαρμόζεται το νομοθετικό πλαίσιο του κράτους στο οποίο έχει λάβει χώρα η ιατρική παρέμβαση.

ΠΗΓΗ: National Journal 


ΥΓ: Αν κάποιος αναρρωτηθεί τι σχέση έχουν οι ΣΔΙΤ με το Αμερικάνικο Σύστημα Υγείας , τους πληροφορούμε ότι αυτό θα είναι το μέλλον, το επόμενο βήμα,   που επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους της χώρας μας οι "ιεροκύρηκες" του κεφαλαίου.