Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Εδιάβημεν τον Ρουβίκωνα.

Αντιγράφουμε από το Ygeianet

18/10/2008

Το Υπουργείο Υγείας για την επιστολή της Κομισιόν περι παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρ. Δικαστήριο για άρνηση εφαρμογής του 48ωρου(ΑΠΕ)

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. 210.5205291-210.5200738

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, αναφορικά με τη σημερινή ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από τις Βρυξέλες, σχετικά με την προειδοποιητική επιστολή για το μέγιστο χρόνο εργασίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ζήτημα του νέου ωραρίου των Νοσοκομειακών Γιατρών, απετέλεσε αντικείμενο πολύμηνων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Ομοσπονδίας Ενώσεως Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), οι οποίες κατέληξαν σε μια καταρχήν συμφωνία. Ικανοποιούνται βασικά αιτήματα των Νοσοκομειακών Γιατρών, για την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 2003/88/ΕΚ, αλλά και πέραν από αυτή, ικανοποιούνται πάγια αιτήματα των γιατρών για μη ελαστικοποίηση του ωραρίου τους, για την αύξηση των αποδοχών τους, για μείωση του ωραρίου εργασίας από 8 σε 7 ώρες, αλλά και για την υιοθέτηση νέου συστήματος εξέλιξης (πολυδιευθυντικό).  

Η ΟΕΝΓΕ αναφερόμενη στην εξέλιξη αυτή, την χαρακτήρισε ως «την μεγαλύτερη τομή στον τομέα της υγείας από την ίδρυση του ΕΣΥ». Το πακέτο των συμφωνιών στην τελική του επεξεργασία, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ την ερχόμενη Τρίτη 21 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Υπουργού Υγείας με την ΟΕΝΓΕ. Κατά συνέπεια οι καταγγελίες στον Ευρωπαίο Επίτροπο, που δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμη επισήμως στο Υπουργείο, προφανώς οφείλονται σε κάποια ομάδα γιατρών, που είναι αντίθετη με την οριστική επίλυση του ζητήματος».

Μετά από τις χθεσινές δηλώσεις στη Βουλή του Υφυπουργού Υγείας, αλλά και το ως ανω δελτίο τύπου, που δείχνει το υπουργείο να εμμένει στις γνωστές προτάσεις (διότι τίποτε άλλο ή πιο συγκεκριμένο δεν  λέει) και να ροκανίζει τον χρονο, παραπέμποντας τις προτάσεις του για επεξεργασία   στο Υπουργείο Οικονομικών, εμείς μόνο αυτό μπορούμε να τους πούμε: Εδιάβημεν τον Ρουβίκωνα.