Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης για τις εξελίξεις γύρω από το νέο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις γύρω από το νέο Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Είπε επί λέξει:

“Και έρχομαι τώρα στα τέσσερα νοσοκομεία. Επικαλούμαι στην ερώτησή μου το Παιδιατρικό. Τετρακόσια κρεβάτια, σαράντα επτά χιλιάδες τετραγωνικά. Θα στοιχίσει στο δημόσιο 465 εκατομμύρια ευρώ. Τα νούμερα, κύριε Υπουργέ, είναι αστρονομικά. Δεν θα χρεώσουμε τα παιδιά μας. Θα χρεώσουμε τα εγγόνια μας.
Το ίδιο συμβαίνει και με την Πρέβεζα. Εκεί μάλιστα με έναν τρόπο αυταρχικό η ΔΕΠΑΝΟΜ εκβιάζει το Δήμο. Και λέει ο Δήμος: «Να κουβεντιάσουμε τους όρους». Δεν κάνει ραντεβού με το Δήμο καθόλου, παρά του στέλνει τελεσίγραφο «Ή δέχεσαι τους όρους της ΔΕΠΑΝΟΜ ή πάμε σε άλλο οικόπεδο». Είναι φοβερά πράγματα αυτά.
Ακούστε να δείτε. Τούτη η ώρα δεν είναι κατάλληλη για τέτοιες ενέργειες. Την ώρα της κρίσης του νεοφιλελευθερισμού παγκόσμια δεν νομίζω ότι ενδείκνυνται τέτοιες ενέργειες.
Με πήρε ο Δήμαρχος της Πρέβεζας με αγωνία τώρα το πρωί. Νομαρχιακό Συμβούλιο επιμένει στην πόλη. Δημαρχιακό Συμβούλιο ομόφωνα στην πόλη. Εκατόν εξήντα τέσσερις κλίνες, 48 εκατομμύρια ευρώ. Θα πληρώσει το δημόσιο 350 εκατομμύρια ευρώ. Και με τελεσίγραφο η ΔΕΠΑΝΟΜ λέει «Δεν συζητώ. Δεν δέχεστε τους όρους. Πάω σε άλλο χώρο».




Ένα σχόλιο :

Αν σωστά τα αποδίδει ο Βουλευτής ,πάλι τους όρους να κουβεντιάσουμε με τη ΔΕΠΑΝΟΜ Δήμαρχε ;

Αφού τους αποφασίσατε , τέλος πάντων σαν Δημοτική Πλειοψηφία,αντί να τους καταθέσετε, θα τους κουβεντιάσετε;

Για αυτό αποφεύγετε να βάλετε εκείνο το ρημάδι "...χωρίς ΣΔΙΤ" στους όρους κατασκευής και λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου;