Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας θέτει πλέον καθαρά το αίτημα για ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην πόλη χωρίς Σύμπραξη με Ιδιώτες(ΣΔΙΤ)

Επιτέλους !!!
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αντιπαραθέσεων και αντιπαλότητας στη πόλη της Πρέβεζας, αλλά και κάτω από την παρέμβαση των μάχιμων και κοινωνικά ευαίσθητων δυνάμεων της πόλης που δρουν μέσα από την "Επιτροπή Αγώνα", αλλά και δυνάμεων που δεν είχαν ακόμη ενταχθεί σε αυτήν, ο Δήμαρχος Πρέβεζας πήρε κατά την άποψή μας, μια σωστή και καθαρή θέση απέναντι στο θέμα της ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στη Πρέβεζα.
Με επιστολή του, που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο, ζητά την ανέγερση νέου Νοσοκομείου μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Η επιστολή του δημάρχου Πρέβεζας προς τον υπουργό Υγείας έχει ως εξής: "Η ανέγερση νέου σύγχρονου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, στο οικόπεδο που διαθέτει ο δήμος προς το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας είναι επιτακτική και αναγκαία. Ενός σύγχρονου νοσοκομείου που θα παρέχει υψηλού επιπέδου νοσοκομειακές υπηρεσίες δωρεάν προς τους πολίτες. Η εξαγγελία της ανέγερσής του όμως με τη μέθοδο της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα βρίσκει αντίθετη την τοπική κοινωνία, τους φορείς και το δήμο μας. Θεωρούμε ότι βρίσκονται εκτός των πλαισίων της δεοντολογίας, της καλής συνεννόησης και της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος πράξεις και επιστολές από την ηγεσία της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. για την αποδοχή εκ μέρους μας των όρων που θέτει, γιατί διαφορετικά το νοσοκομείο θα γίνει σε όμορο δήμο που θα αποδεχθεί τους όρους αυτούς. Ζητάμε την αποδοχή εκ μέρους σας, κύριε υπουργέ, της κατασκευής του νέου νοσοκομείου μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων χωρίς τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο οικόπεδο που παραχωρήθηκε στο Μύτικα Πρέβεζας. Άλλωστε το υπουργείο σας ποτέ δεν εγκατέλειψε την κατασκευή νοσοκομείων με τον τρόπο αυτό, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στο κατασκευαστικό του πρόγραμμα. Τέλος, κύριε, υπουργέ, σας ζητώ να δεχθείτε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους φορείς της πόλης μας και τον δήμο για να σας υποβάλλουμε το αίτημά μας και να συζητήσουμε το θέμα, σε ημερομηνία που εσείς θα ορίσετε. Απολύτως βέβαιος ότι επιδιώκετε τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και τον διάλογο, αναμένουμε τη μεταξύ μας συνάντηση".
ΥΓ : Πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα Δήμαρχε αν αυτό το έλεγες από την αρχή!
Τώρα μπορούμε όλοι μαζί ισότιμα,ενωτικά και μαζικά να δώσουμε τη μάχη.