Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο "Αττικόν"!

Αστυνομικοί ζήτησαν χτες καταθέσεις από τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου, μετά από καταγγελία του διοικητή ότι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται δεν αφήνουν να περνούν τα ασθενοφόρα από την πύλη!
Οι αστυνομικοί ανέκριναν αρχικά στην πύλη το προσωπικό ασφαλείας, που τόνισε ότι η πύλη δεν κλείνει και τα ασθενοφόρα μπαίνουν στο νοσοκομείο κανονικά. Στη συνέχεια, απευθύνθηκαν στη γιατρό Συντονίστρια της Εφημερίας, απ' την οποία ζήτησαν να καταθέσει αν παρεμποδίζεται η εφημερία και η εισαγωγή ασθενοφόρων. Οι γιατροί της εφημερίας και η Συντονίστρια γιατρός υπογράμμισαν ότι η πύλη δεν έχει κλείσει ποτέ και ότι εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς που έχουν άμεση ανάγκη περίθαλψης.
Χτες, οι προϊστάμενοι/ες της νοσηλευτικής υπηρεσίας έστειλαν επιστολή στη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στον Διοικητή, στο Επιστημονικό Συμβούλιο και τις κλινικές, όπου καταγγέλλουν ότι η τραγική έλλειψη προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα «την πλημμελή νοσηλευτική φροντίδα, τον κίνδυνο των ελλείψεων και λαθών και εν τέλει την επισφαλή νοσηλεία των ασθενών». «Τα όρια της υπομονής μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού», υπογραμμίζουν οι προϊστάμενοι/ες των τμημάτων και προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε σύνθεση προσωπικού σε κλινικά τμήματα που αριθμεί λιγότερο από 14 νοσηλευτές και οποιαδήποτε υποστελέχωση των ειδικών τμημάτων και μονάδων αποτελεί αιτία παραίτησης.
Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα στη "ναυαρχίδα" ιστολογίου των εργαζομένων στο "Αττικόν",
καθώς και δημοσίευμα της εφημερίδας "Ριζοσπάστης"