Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Αντιγράφει την ΟΕΝΓΕ η ΠΟΕΔΗΝ.

Κάτι είναι και αυτό.
Μετά τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, που ξεκίνησαν κυρίως από ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών της επαρχίας , σχετικά με τα ωράρια εργασίας και οι οποίοι αξιοποίησαν και την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία ...ξύπνησε και η ΠΟΕΔΗΝ.
Προφανώς ...εν όψει και του συνεδρίου της που έχει προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο.Νά έχουμε κάτι να λέμε ότι κάνουμε!!!
Σήμερα λοιπόν είχε συνάντηση με τον Αβραμόπουλο.
Μετά τη συνάντηση εξέδωσε δελτίο τύπου .Και τι λέει αυτό;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άκαρπη απέβη η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ και της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Υ.Κ.Α.
Το Υπουργείο αδυνατεί να δεσμευτεί στα τρία αιτήματα τα οποία κατέθεσε η ΠΟΕΔΗΝ εγγράφως από διημέρου, όπως μας είχε ζητηθεί. Μας πρότεινε διάλογο για το διάλογο.
Η ΠΟΕΔΗΝ κατέστησε σαφές πως τα Νοσοκομεία από 1ης Μαρτίου του 2009 θα λειτουργούν με το προσωπικό να εφαρμόζει πλήρως την κοινοτική και εθνική Νομοθεσία.
Υποχρεωτική εφαρμογή του πενθήμερου
• 1 νυχτερινή βάρδια εβδομαδιαία
• 12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών

Η ευθύνη αδυναμίας πλήρους και ασφαλούς λειτουργίας των υγειονομικών μονάδων θα βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση και το Υ.Υ.Κ.Α. που δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.
Η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της:

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: 3ωρη στάση εργασίας από 12 έως 3μ.μ.

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
7ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 9μ.μ. έως 3μ.μ. σε ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11π.μ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΥΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ από ομάδες Νοσοκομείων που τα προβλήματά τους είναι σε εκρηκτικό σημείο με την κάλυψη και την συνεργασία της ΠΟΕΔΗΝ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ


Τι παρατηρούμε λοιπόν σε αυτό.

Ότι χρησιμοποιεί το θέμα των ωραρίων εργασίας (Υποχρεωτική εφαρμογή του πενθήμερου, 1 νυχτερινή βάρδια εβδομαδιαία, 12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών) για να διεκδικήσει προσλήψεις προσωπικού και πιθανά κάποιες αυξήσεις στους μισθούς(αυτά βεβαίως δεν τα ομολογεί ακόμη αλλά είναι θέμα χρόνου).
Προφανώς τίποτα κακό μέχρι τώρα, αλλά τόσα χρόνια δεν έβλεπε η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ την κατάσταση στα Νοσοκομεία; Προφανώς την έβλεπε, αλλά έκανε τα στραβά μάτια.
Τα συγκεκριμένα αιτήματα - ανατρέξετε όλες τις κινητοποιήσεις της και θα δείτε ότι- δεν τα είχε στην ατζέντα της. Όπου δε αυτά έβγαιναν στην επιφάνεια τα "έπνιγε".
Όπως και να "πνίξει" και να ελέγξει θέλει κάθε κινητοποίηση και πρωτοβουλία που ξεσπάει στα νοσοκομεία χωρίς την "άδειά" της.

Προσέξετε επίσης εκείνο από την τελευταία παράγραφο στο δελτίο τύπου της:
"Η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της:
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ από ομάδες Νοσοκομείων που τα προβλήματά τους είναι σε εκρηκτικό σημείο με την κάλυψη και την συνεργασία της ΠΟΕΔΗΝ."


Όχι τίποτε άλλο, αλλά μη τυχόν και ξεστρατίσουν τα "πρόβατα" και δεν μπορούμε να τα μαζέψουμε!!!


ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ!