Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Συνεχίζεται η λειτουργία των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στα Δημόσια Νοσοκομεία λέγει η κυβέρνηση! Υπέρ και το ΠΑΣΟΚ.

Με εγκύκλιό του ο Υφυπουργός Οικονομίας Νίκος Λέγκας διασαφηνίζει ότι με το νόμο 3697/2008 που προβλέπει κατάργηση των ειδικών λογαριασμών δεν θίγει το θεσμό λειτουργίας των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων, ούτε ως προς τα έσοδά τους, ούτε ως προς τις υποχρεώσεις τους.
Απλά καταργεί τον ειδικό λογαριασμό, που, όπως είναι φυσικό, δεν επηρεάζει την ουσία και το σκοπό του θεσμού, αλλά αφορά στον τρόπο λογιστικής παρακολούθησης και απεικόνισης της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων, προκειμένου να εναρμονισθεί προς τις γενικές λογιστικές αρχές που επιβάλλουν ενιαία εμφάνιση των εσόδων και εξόδων κάθε φορέα, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας.
Κατά συνέπεια, ισχυρίζετει ο Νίκος Λέγκας, όλο το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, πλην της λογιστικής παρακολούθησής τους, εξακολουθεί να ισχύει.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα MEDVOI365

Ταυτόχρονα με ερώτησή του στη Βουλή για την "απαξίωση του ΕΣΥ" , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου τάσσεται υπέρ της λειτουργίας των ιδωτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ήταν που ως κυβέρνηση καθιέρωσε το ληστρικό αυτό θεσμό.