Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Τα ΜΑΤ χτύπησαν τους Εργαζόμενους των Νοσοκομείων του Πειραιά , έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα MEDVOI365, η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα και στη κινητοποίηση των εργαζομένων στα Νοσοκομεία του Πειραιά, ήταν τα ΜΑΤ.
Συγκεκριμένα:

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας, πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό των νοσοκομείων “Μεταξάς”, “Tζάνειο” και “Γενικό Κρατικό Νίκαιας”.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατέληξε μπροστά στο υπουργείο Υγείας. Οι διαδηλωτές, με συνθήματά τους ζήτησαν άμεσες προσλήψεις προσωπικού, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, κ. Παπανικολάου, το 1/3 των οργανικών θέσεων προσωπικού των νοσοκομείων του Πειραιά παραμένει κενό. Επιπλέον, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της δημόσιας υγείας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης της κυβέρνησης προς τα νοσοκομεία. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα εμπνευσμένα από την επικαιρότητα, όπως: «Δώστε λεφτά για την υγεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» και «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι στου Εφραίμ τη συμμορία».
Έξω από το υπουργείο τους περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη. Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την πύλη του υπουργείου και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε δεκαμελή αντιπροσωπεία, όπως είχε προσυμφωνηθεί. Αντ’ αυτού, ο υφυπουργός υγείας διεμήνυσε ότι θα δεχόταν μόνο τρεις αντιπροσώπους. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν δυναμικά, κάνοντας λόγο για «καψόνια» της ηγεσίαςτου υπουργείου και επεχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό. Επιτόπου έφτασαν νέες δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους απώθησαν τους εργαζόμενους από τα σκαλοπάτια του υπουργείου.
Οι «μάχες» σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών της αστυνομίας ήταν εντονότατες, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροτραυματισμοί, ενώ μία νοσοκόμα αισθάνθηκε δυσφορία. Έπειτα από τις σκηνές χάους που έλαβαν χώρα και πριν οι διαδηλωτές πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους, να εισβάλουν στο υπουργείο από πλαϊνή, αφύλακτη είσοδο, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ενημέρωσε το συγκεντρωμένο πλήθος, ότι η αρχική θέση του υφυπουργού ήταν προϊόν παρανόησης και ότι, πλέον, είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με 15μελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από 5 άτομα του προσωπικού καθενός εκ των τριών νοσοκομείων, στην αίθουσα τύπου του υπουργείου. Οι διαδηλωτές αποδέχτηκαν την πρόταση και η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε περί τις 13:30 το μεσημέρι.

Δείτε το σχετικό βίντεο