Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για τη δολοφονία του 16χρονου .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Oι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας καταγγέλλουμε την εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικούς «ειδικούς φρουρούς» του 16χρονου νεαρού το Σάββατο το βράδυ στα Εξάρχεια της Αθήνας.

Όπως και προηγούμενα περιστατικά δείχνουν, δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή κάποια άτυχη στιγμή.

Η κυβέρνηση έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία αυτή.

Κυβέρνηση και κράτος ετοιμάζουν καιρό τώρα τους μηχανισμούς τους για να συντρίψουν τις εντεινόμενες κοινωνικές αντιστάσεις, καθώς προσπαθούν να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους, στους ανέργους , στους συνταξιούχους, στη νεολαία .
Θέλουν να θωρακίσουν το σύστημα εξουσίας τους, καθώς αισθάνονται τους κοινωνικούς τριγμούς που το νέο κύμα απολύσεων και η νέα φτώχεια γεννούν . Για αυτό και επιλέγουν την τρομοκρατία κατά των εργατών στο εργοστάσιο, την τρομοκράτηση των μαθητών στα σχολειά, τη φανερή ή συγκεκαλυμμένη τρομοκρατία στις υπηρεσίες, την ανοιχτή τρομοκρατία στους δρόμους .

Η απάντηση των εργαζομένων, των ανέργων , της νεολαίας πρέπει να είναι πολιτική, μαζική και αμείλικτη!

Το σύστημα που θυσιάζει 16χρονα παιδιά στο βωμό της κρατικής βίας πρέπει να πάει στη χωματερή της ιστορίας.

Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων

Καλούμε τους Εργαζόμενους της πόλης μας, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και Συλλόγους , το Εργατικό Κέντρο, όλους τους Φορείς σε συντονισμένη δράση για την ανάπτυξη ενός κινήματος ανατροπής της κρατικής και κυβερνητικής βίας καθώς και ενός κινήματος ανατροπής της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι.

ΠΡΕΒΕΖΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ