Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ και ΠΟΛΙΤΩΝ της ΠΡΕΒΕΖΑΣ …ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Απίστευτη ταλαιπωρία στους ασθενείς και πολίτες της Πρέβεζας καθώς και στους γιατρούς στο τμήμα Αξονικής Τομογραφίας του Νοσοκομείου της Πρέβεζας προκαλεί η γραφειοκρατική αντίληψη που κυριαρχεί σε ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία .

Συγκεκριμένα :

Σε πολίτες στους οποίους συστήνεται από το θεράποντα γιατρό αξονική τομογραφία, ορισμένα ταμεία δεν αφήνουν στον ακτινοδιαγνώστη γιατρό την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει, αν κρίνει, την επανάληψη της εξέτασης με ταυτόχρονη ενδοφλέβια χορήγηση σκιαγραφικής ουσίας.

Αποτέλεσμα:

Ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί πάλι στο θεράποντα ιατρό του, να του συστηθεί επανάληψη της εξέτασης με χορήγηση σκιαγραφικής ουσίας, κατόπιν να απευθυνθεί πάλι στο ταμείο του (πχ στο ΙΚΑ) για να του εγκριθεί η νέα αξονική τομογραφία του και να επιστρέψει κάποια άλλη ημέρα , κατόπιν ραντεβού, στο τμήμα αξονικής τομογραφίας του Νοσοκομείου για να επαναλάβει την εξέταση!

Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει προκαλέσει αφάνταστη ταλαιπωρία στους ασθενείς και μεγάλη δυσφορία στους γιατρούς που δεν μπορούν να κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους.

Μήπως είναι ώρα να παρέμβουν οι αρμόδιοι και να λύσουν αυτό το πρόβλημα;