Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου κι ώρα 7:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμός των διοδίων του Ακτίου από το εργατικό κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας και την επιτροπή αγώνα εργαζόμενων και κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην κατάργηση των εκπτωτικών καρτών, απαιτώντας άμεσα την επανέκδοσή τους.

Η ενέργειά μας αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται μέσα στην εβδομάδα. Την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη είχαμε επαναλάβει την ίδια κινητοποίηση με απόφαση της επιτροπής αγώνα.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ -μέσω της Διοίκησης του ΤΕΟ- να καταργήσει εν μία νυκτί τις κάρτες με 50% έκπτωση, αναγκάζοντας μας, να υποστούμε μια απαράδεκτη αύξηση στα διόδια και μάλιστα με έναν τρόπο που υποτιμά την ίδια μας τη νοημοσύνη: Αρχικά επικαλέστηκαν ότι είχε βλάβη το μηχάνημα της έκδοσης καρτών, προκειμένου να μην αντιδράσουμε και να υποχρεωθούμε να αποδεχθούμε την εξωφρενική αύξηση ως δεδομένο κακό. Κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε να γίνει με τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, όταν μετά από παρέμβαση των νομαρχών Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτ/νιας, ενημερώθηκαν ότι «το πρόβλημα των καρτών τακτοποιήθηκε», κάτι το οποίο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αυτό που τελικά έγινε είναι να εφαρμοστεί η απόφαση του Υπουργείου!

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.

Η εκβιαστική αύξηση από 60 σε 80 ευρώ που ουσιαστικά είναι πολύ παραπάνω από 20 ευρώ γιατί η κάρτα των 60 ευρώ είχε διάρκεια 3 μήνες ενώ των 80 έχει διάρκεια 1 μήνα, καταδεικνύει την ληστρική λογική που διέπει το καθεστώς εκμετάλλευσης των δημοσίων έργων.

Καθώς οι κοινωνικές ανάγκες μετατρέπονται σε εμπόρευμα, μαζί με αυτές έχουν μετατρέψει και τους δρόμους και τα δημόσια έργα σε αυτούς σε τσιφλίκι κερδοσκοπίας του κεφαλαίου αλλά στην περίπτωση μας και του ίδιου του κράτους.

Είναι πραγματικά πρόκληση τη στιγμή που ως εργαζόμενοι πληρώνουμε ήδη ακριβά (μια κρίση που ούτε καν δημιουργήσαμε) να καταληστευόμαστε με τέτοιο τρόπο και η κυβέρνηση να αγνοεί επιδεικτικά το δικαίωμα μας να χρησιμοποιούμε τους δρόμους ελεύθερα χωρίς σύνορα και φραγμούς μέσα στην ίδια μας τη χώρα.

Ως επιτροπή αγώνα εργαζομένων και κατοίκων δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τον εκβιασμό του Υπουργείου.

Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του ΤΕΟ να επιβάλλει πρόστιμο (το αντίτιμο των 23 διερχόμενων αυτοκινήτων) σε υπάλληλο των διοδίων επειδή κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Τετάρτης επιτρέψαμε σε συναδέλφους με αυτοκίνητα να περάσουν δωρεάν από τα διόδια. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουμε τη συναδέλφισσα να υποστεί αυτή την τρομοκρατική συμπεριφορά από την πλευρά του εργοδότη της και ζητάμε από τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής Πρέβεζας, Λευκάδας την άμεση παρέμβαση τους προκειμένου και καταγγείλουν την συγκεκριμένη απαράδεκτη απόφαση και να βάλουν τέρμα στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΙ ΔΙΟΔΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ

Οι απαράδεκτες αυξήσεις στα διόδια του Ακτίου δεν θα περάσουν!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ