Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος – Κωνσταντίνα Κούνεβα

Το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου, επιστρέφοντας στο σπίτι της η καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με βιτριόλι.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι συνδικαλίστρια στον χώρο των ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού. Δουλεύει στον ΗΣΑΠ.Είχε δώσει μάχες ενάντια στην υπερεκμετάλλευση και στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Είχε απειληθεί γι αυτό.
Παρότρυνε τις συναδέλφους της να μην υπογράψουν για περισσότερα χρήματα από αυτά που θα έπαιρναν. Η εταιρεία στην οποία δούλευαν ήθελε να τους φάει ένα μέρος από το δώρο των Χριστουγέννων. Συμπτωματικά είχε γράψει γι’ αυτήν η Ελευθεροτυπία πριν ένα χρόνο. Αυτή τη φορά όμως την απόπειρα δολοφονίας της την πέρασε στα ψιλά! Είχε να ασχοληθεί με την κλούβα.
Η κυβέρνηση Σημίτη, έβαλε τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού στο δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία. Και κατέστησε τα κυκλώματα της νύχτας και της εκμετάλλευσης, πρωτοπόρες επιχειρήσεις της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού και των νέων προκλήσεων. Οι καθαρίστριες στα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά από το ΕΚΑ και την ΓΣΕΕ.. Τα σωματεία τους δεν είναι αναγνωρισμένα μέλη του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος. Ο χώρος των ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού, είναι χώρος της πιο στυγνής και άδικης εκμετάλλευσης.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ήρθε αντιμέτωπη με το πρόβλημα αυτό. Τώρα νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, σε κρίσιμη κατάσταση. Γιατί της βουτήξανε το κεφάλι σε έναν κουβά με βιτριόλι.
Το μήνυμα είναι ότι τώρα με την κρίση θα μπουν μέσα τα κεφάλια. Και όλες και όλοι θα δουλέψουν χωρίς τα νόμιμα δικαιώματά τους. Όποιος αντισταθεί, τον περιμένει βιτριόλι. Αυτή είναι η πραγματικότητα που έντεχνα κρύβουν πίσω από λέξεις όπως μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμός και πορεία προς το αύριο και το μπροστά…
Η επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα:
Δεν ήταν εξοστρακισμός.Δεν ήταν ενέργεια θερμοκέφαλων.Δεν ήταν η κακιά η ώρα.Δεν ήταν νόμιμη άμυνα.
Ήταν συμβόλαιο θανάτου.
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος – Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Το κράτος σκοτώνει, η εργοδοσία τιμωρεί.
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Πρέβεζας(ιδιωτικού και δημόσιου τομέα)