Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Τι έγινε βρε παιδιά;

Άπό τον Κώστα Γιαννάκενα Γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας (ΕΙΝΑ) λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω απόσπασμα από την επιστολή του.



(Κι όπως έλεγε και ο Σπύρος Παπαδόπουλος σε παλαιά τηλεοπτική σειρά) .....
"Τι έγινε βρε παιδιά ???"
Εγώ είχα μείνει στο ότι σήμερα στο Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ θα γινόταν η επικύρωση του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου της σύμβασης που θα όδευε μετά προς τη Βουλή για ψήφιση. Ξαφνικά όμως χθες μαθαίνω από τα ΜΜΕ ότι ο Τσούκαλος υπέγραψε την σύμβαση με τον Αβραμόπουλο!

Θέτω συνεπώς τα εξής ερωτήματα:

Αφού η επικύρωση του κειμένου της σύμβασης θα γινόταν στο σημερινό Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, γιατί "έπρεπε" να υπογράψει χθες ο Τσούκαλος? Για να βγει στα ΜΜΕ και να κάνει δηλώσεις για το "μεγάλο βήμα μπροστά" - ένα μεγάλο βήμα που χρειάστηκε να πάμε σε Έκτακτο Συνέδριο για να το πετύχουμε και για να τον εμποδίσουμε να ξεπουλήσει τον αγώνα μας? Από που δικαιούται ο Τσούκαλος να διεκδικεί τις δάφνες για μια νίκη η οποία ήταν αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών και όπου η μόνη συμμετοχή του Τσούκαλου και των παρατρεχάμενων αυτού ήταν με την ιδιότητα της 5ης φάλαγγας!

Διασφαλίστηκαν τα κονδύλια όπως είχαμε θέσει σαν απαράβατο όρο για την όποια συμφωνία? Λάβαμε δηλαδή γραπτή εγγύηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ)? Αν δεν έχουν διασφαλιστεί (ως άνω) τα κονδύλια θα πρέπει να πιστεύουμε τα λόγια και τις υποσχέσεις του Υπουργού που τόσα χρόνια έχει αποδείξει περίτρανα ότι οι δεσμεύσεις (του) είναι για να αθετούνται?

Αν δεν έχουν διασφαλιστεί οι όροι που είχαμε θέσει κι αν δεν έχει κατατεθεί κάποια επίσημη εγγύηση για αυτά από το ΓΛΚ δεν θεωρώ ότι η όποια υπογραφή είναι έγκυρη ή σεβαστή.

Και για συνοψίσω τα παραπάνω.... Τι στο διάολο έγινε χθες και τι παιχνίδια παίζονται ?

Μπορεί όλα τελικά να πάνε καλά και να είναι "σωστή" η συμφωνία που υπογράφθηκε αλλά και τα κονδύλια να διασφαλιστούν για την υλοποίηση των υποσχέσεων του Αβραμόπουλου (και ειλικρινά το ελπίζω) αλλά και πάλι θέτω το ερώτημα σε όποιον ξέρει να μου απαντήσει: Τι στο διάολο έγινε χθες και τι παιχνίδια παίζονται ?

Θυμάμαι ότι είχε τεθεί και όρος για την διασφάλιση ότι θα καλυφθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την πληρωμή των εφημεριών του 2008. Αυτό έγινε? Στην Πάτρα πάντως ΔΕΝ υπάρχουν επαρκή ποσά για την πληρωμή των εφημεριών μας!

Με μεγάλη περιέργεια περιμένω να ενημερώσει σήμερα ο Τσούκαλος το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ για τα χθεσινά...


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Κώστας

Κώστας Γιαννάκενας
Γραμμ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαίας

==============