Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ της ΑΔΕΔΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 28/1/2009

Μετά από την αυταρχική και απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης να προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή κινητοποίηση-στάση εργασίας , η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Αθήνα 27.1.2009

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τηλ 2103246109
Fax 2103246165
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:42

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τη βιομηχανία κήρυξης καταχρηστικών και παράνομων απεργιών, όπου μόνο για το Δημόσιο από τις 114 προσφυγές σε βάρος Ομοσπονδιών και Συλλόγων οι 112 έγιναν αποδεκτές κατά τον τελευταίο χρόνο, η χθεσινή προσφυγή του Υπ. Εσωτερικών, Μεταφορών, Οικονομικών κατά της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που γίνεται για πρώτη φορά, υπερβαίνει απροκάλυπτα κάθε όριο σεβασμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Καταργεί το δικαίωμα διεκδίκησης των αυτονόητων για τους εργαζόμενους, που η ίδια η κυβερνητική πολιτική αρνείται να τα αντιμετωπίσει και τα έχει οδηγήσει σε κίνδυνο.

Η καταβολή του εφάπαξ μετά από 18 και πλέον μήνες και η διακοπή κάθε δίμηνο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης - για τα οποία γίνεται η αυριανή κινητοποίηση - φαίνεται ότι δεν είναι η σκληρή πραγματικότητα αυτής της χώρας, αλλά κάποιας άλλης, που η Κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει.

Σήμερα στις 13.45 στην αίθουσα 1 - κτίριο 5 της Σχολής Ευελπίδων δεν δικάζεται η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αλλά το δικαίωμα της απεργίας για τα στοιχειώδη.

Η επίδειξη αυταρχισμού, καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων δεν πρόκειται να περάσει.

Στις 13.45 στην αίθουσα της Σχολής Ευελπίδων είμαστε όλοι και όλες εκεί, συνεχίζουμε αύριο με τη συμμετοχή στην κινητοποίηση και τη συγκέντρωση στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ,

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

με ενότητα, μαζικότητα, νέα δυναμική



Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ