Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ 3 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ "ΑΤΛΑΝΤΙΚ"

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ!

3 συνάδελφοι απολύθηκαν στο σούπερ μάρκετ Ατλάντικ.
Δεν είναι οι μοναδικές που έχουν γίνει μέχρι τώρα και, δυστυχώς, δεν θα είναι οι τελευταίες.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από τον εφιάλτη της ανεργίας, την ανασφάλεια, να μην μπορείς να εξασφαλίσεις τα αναγκαία για την οικογένεια σου, να ζεις με δανεικά γιατί είσαι άνεργος, να τρέμεις στην ιδέα ότι μπορεί να αρρωστήσεις γιατί είσαι ανασφάλιστος.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από την εργοδοτική αυθαιρεσία, την απόλυση και την ταυτόχρονη πρόσληψη προσωπικού μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων, πιο φτηνών για τον εργοδότη, με κουτσουρεμένα δικαιώματα και χαμηλές απαιτήσεις που ο μισθός του επιδοτείται από το κράτος, δηλαδή από τους εργαζόμενους!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
κυβέρνηση και εργοδότες σαρώνουν τα πάντα. Ισοπεδώνουν τα εργασιακά μας δικαιώματα προσπαθώντας ταυτόχρονα να πνίξουν αυτό που μπορεί πραγματικά να νικήσει την ανθρωποφαγική τους πολιτική: την αλληλεγγύη, την ελπίδα στον αγώνα , και τη δυνατότητα να έχουμε νίκες στο τώρα. Οι απολύσεις της «κρίσης» ήδη κάνουν την εμφάνισή τους. Είτε σε επιχειρήσεις που κλείνουν είτε σε αυτές που «δεν έχουν δουλειά». Κι αυτή είναι μόνο η αρχή! Θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση στην πλάτη μας σαν να μη θησαύριζαν τόσο καιρό από τη δική μας δουλειά.

ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΑ «ΔΩΡΑ» ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (φοροαπαλλαγές, 28 δις στους τοκογλύφους-τράπεζες, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων , δουλειά μέχρι θανάτου κτλ.)

ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ! ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, χρήματα υπάρχουν για να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά και μάλιστα με πολύ λιγότερο χρόνο εργασίας και σε πολύ καλύτερες συνθήκες μόνο που ονομάζονται «κέρδη» και «υπερκέρδη», μόνο που δίνονται για τις φιέστες των υπουργών και των παρατρεχάμενών τους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο για την εξυπηρέτηση των κομματικών και προσωπικών τους επιδιώξεων, για τις παραγγελίες αρμάτων μάχης, χημικών και εξοπλισμού αστυνομίας από το Ισραήλ για να μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον «εχθρό λαό» δηλαδή τους εργαζόμενους, κάθε φορά που οι τελευταίοι τολμούν και σηκώνουν κεφάλι! Και ότι δεν πετυχαίνουν οι δυνάμεις καταστολής, υπάρχει και «άλλος τρόπος» για να σπείρουν τον πανικό και την τρομοκρατία στους εργαζόμενους: η συνεργασία με τη μαφία, όπως έγινε με τη συναδέλφισσα Κωνταντίνα Κούνεβα, που λόγω της αγωνιστικής δράσης και προάσπισης των δικαιωμάτων των καθαριστριών στα ιδιωτικά συνεργεία, η επίσημη μαφία της εργοδοσίας την έκαψε με βιτριόλι!!!

Η συναδέλφισσα Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είναι μόνη της!
Οι 3 απολυμένοι συνάδελφοι στο Ατλάντικ δεν είναι μόνοι τους!

Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ανατρέψουμε το εφιαλτικό εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται τόσο στην Πρέβεζα όσο και παντού. Η επίθεση αφορά όλους μας και μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.
Μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Μπορούμε, όταν κι εφόσον συλλογικά θα υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όσους μας επιτίθενται.
Να μειωθούν τα κέρδη τους κι όχι οι θέσεις εργασίας!
Δεν έχουμε ανάγκη τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία για να μας εξηγήσει ότι η «εθνική οικονομία» και η «εθνική ανάπτυξη» επιβάλλουν εφικτά αιτήματα και διεκδικήσεις. Να προβάλλουμε εκείνα τα αιτήματα που θα εμπνέουν, θα συγκινούν και θα ενώνουν εργαζόμενους- ανέργους, εργαζόμενους ιδιωτικού-δημόσιου τομέα, παλιούς νέους, μόνιμους- συμβασιούχους, έλληνες- ξένους.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας να καλέσουν ανοιχτή συνέλευση όλων των εργαζομένων, όλων των σωματείων με σκοπό:
1)
την προκήρυξη απεργίας στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ , με άμεσο αίτημα την επαναπρόσληψη των συναδέλφων ΤΩΡΑ,
2) άμεση καταγραφή όλων των απολύσεων και των καταγγελιών για εργατική αυθαιρεσία που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα. Τις απολύσεις στο Ατλάντικ αν δεν υπήρχε σωματείο, ούτε που θα ακούγονταν.
3) Ένταση των ελέγχων από την επιθεώρηση εργασίας, με άμεση παρέμβαση του εργατικού κέντρου καθώς το ωράριο καταστρατηγείται καθημερινά (βλ. τράπεζες, σουπερ μάρκετ, κτλ)
4) Συγκρότηση μόνιμης ανοιχτής πρωτοβουλίας αγώνα από εργαζόμενους όλων των σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά προκειμένου ως εργαζόμενοι να κουβεντιάζουμε, να αποφασίζουμε, να δρούμε συλλογικά, να ενημερωνόμαστε και να μπορούμε να παρεμβαίνουμε άμεσα και κάθε επίθεση εργοδοτικής τρομοκρατίας!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ