Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Περισσεύει η οργή !!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ νομού ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Περισσεύει η οργή !!!

Η Γάζα  ισοπεδώνεται. Άταφοι οι νεκροί. Ο νέος Κρέων δεν  επιλέγει πλέον ποια από  τα πτώματα  θα θαφτούν  και ποια όχι. Άταφα κουφάρια  αμάχων,  παιδιών. Πόλεις κλειστές και  ανοχύρωτες . Η Παλαιστίνη πεθαίνει καθημερινά.

 Δεν μπορεί να είναι χειρότερη η Κόλαση από τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, με τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών – τους αγριότερους και τους φονικότερους τα τελευταία 60 χρόνια. Με «άλλοθι» την Χαμάς … με τις ΗΠΑ να τους υποστηρίζουν  - ο σφαγέας Μπους   σε διακοπές στο Τέξας και ο εν αναμονή, άλαλος !!! στην Χαβάη και με την ανοχή όλων των ισχυρών παρά τις «εκκλήσεις» και τα συνήθη μεγάλα λόγια . Το πένθος ταιριάζει σε όλους μας και όχι μόνο στην μαρτυρική Παλαιστίνη και γενικότερα στην Μέση Ανατολή μπαίνοντας στο 2009.

Η κραυγή της μάνας του νεκρού παιδιού, συγκλονίζει " Που είστε μεγάλοι ηγέτες ισχυροί ; Γιατί  δεν αφήνετε τις καρέκλες των σαλονιών σας να έλθετε εδώ να δείτε την γενοκτονία στην Γάζα ; 

Περισσεύει και η ντροπή !!!

Θάνατος. Θάνατος Παλαιστινίων κατά προτίμηση, αλλά και άλλων Αράβων. Αυτός είναι ο σύγχρονος θεός του αιμοσταγούς , κράτους του Ισραήλ. Εκατόμβες Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας προσφέρονται πάλι θυσία στην ακόρεστη δίψα του Τελ Αβίβ για αίμα. Αμύνονται, λέει οι Ισραηλινοί στις ρουκέτες της Χαμάς!!!

Όσοι σήμερα οχυρώνονται πίσω από τις ρουκέτες της Χαμάς για να δικαιολογήσουν  «τις  ίσες αποστάσεις» τουλάχιστον υποκρίνονται αδιάντροπα. Καλό είναι να  θυμηθούν την απαράδεκτη στάση του Ισραήλ και ΗΠΑ όταν είχαν αποκλείσει τον ίδιο τον Αραφάτ στην Ραμάλα. Ποιος έχει κάνει «κουρελόχαρτο» τις αποφάσεις του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό ;  Ποιος συνεχίζει να υψώνει «τείχη αίσχους» ; Αλλά τι έκανε ο ΟΗΕ  και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να τις επιβάλει ;

Έχουν περάσει ήδη έξι και πλέον μήνες  όταν υπογράφηκε στις 19 Ιουνίου 2008 η εξάμηνη ανακωχή και το Ισραήλ ανέλαβε την υποχρέωση να επιτρέψει την ομαλή ροή εφοδίων προς την Γάζα. Παραβίασε κυνικά την υπόσχεσή του . Αντί των 500-600 φορτηγών που τροφοδοτούσαν ημερήσια την Γάζα πριν τον αποκλεισμό στους μήνες της ανακωχής είχαν γίνει μόνο 90.

Το Ισραήλ προσπαθεί να εμφανισθεί σαν θύμα των «τρομοκρατών» της Χαμάς. Άθλια προπαγάνδα. Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει απόλυτα την ίδια νομιμότητα που έχει και η Χαμάς. Η Χαμάς είναι η παράταξη που στις 26 Ιανουαρίου 2006 κέρδισε τις πιο δημοκρατικές εκλογές που έχουν γίνει ποτέ στην Παλαιστίνη – τις οποίες σημειώτεον διεξήγαγε η κυβέρνηση της Φατάχ, με απόλυτη πλειοψηφία 74 εδρών επί  συνόλου 132, η Χαμάς πήρε λαϊκή εντολή να κυβερνήσει όλη την Παλαιστίνη.

Και όμως στις 7 Απριλίου 2006 οι ΗΠΑ και ΕΕ μποϊκοτάρουν την νέα κυβέρνηση διακόπτοντας την αποστολή βοήθειας με στόχο να εξαναγκάσουν την Χαμάς να αναγνωρίσει το Ισραήλ τον σφαγέα του παλαιστινιακού λαού.

Όλοι φοβούνται την Χαμάς , Ισραήλ, Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, Άραβες ηγέτες. Επειδή εκπροσωπεί την σημερινή εκδοχή της ανυποχώρητης παλαιστινιακής αντίστασης. Καμία σχέση δεν έχει η πολιτική της με κείνη του απερχόμενου Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούτ Αμπάς τον οποίο λατρεύουν για την υποχωρητικότητά του οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί. Θα ήταν  απόλυτα ευτυχισμένοι αν μπορούσαν να του εκχωρήσουν την διοίκηση και της Λωρίδας της Γάζας. Φυσικά η πλειοψηφία των Παλαιστινίων τόσο της Γάζας όσο και της Δυτικής Όχθης του έχουν γυρίσει την πλάτη.

Στις 9 Ιανουαρίου λήγει η θητεία του Αμπάς. Αν γίνουν τώρα οι εκλογές θα σαρώσει η Χαμάς. Θα πάρει στα χέρια της και την προεδρία και την κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό ετοιμάζεται ο Αμπάς να παρατείνει την θητεία του ένα χρόνο επικαλούμενος το γεγονός ότι το Ισραήλ σφάζει την …..Χαμάς!!! Ισραήλ, Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, Άραβες ηγέτες θα τον στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Εκλογές έχει και το Ισραήλ. Βέβαιος νικητής θεωρείται το ακροδεξιό κόμμα Λικούντ, του Βενιαμίν Νετανιάχου εντός του οποίου ενισχύονται τα ακραία φασιστικά στοιχεία. Το νέο πολιτικό αστέρι του κόμματος είναι ο Μος Φάιγκλιν ο οποίος σε τηλεοπτικά μέσα δήλωνε απερίφραστα θαυμαστής του ……. Αδόλφου Χίτλερ!!! Επίλεκτο στέλεχος ο Εχούντ Γιατάμ πρώην αστυνομικός ο οποίος…. έλιωσε με πέτρες τα κεφάλια δύο Παλαιστινίων!!

Ο πρόεδρος του  Ισραήλ του έδωσε χάρη για το έγκλημά του και τώρα ετοιμάζεται να εκλεγεί βουλευτής προβάλλοντας ως κύριο ατού ακριβώς αυτό το έγκλημα!

Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση ενώ διατηρεί συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ εδώ και 12 χρόνια. Τον περασμένο Ιούνιο κάνει κοινή άσκηση με το όνομα « ένδοξος Σπαρτιάτης» που είχε χαρακτηρισθεί «πρόβα πολέμου» του Ισραήλ στο Ιράν πλήττοντας την διεθνή εικόνα της χώρας μας και μέχρι τώρα αρκείται στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας !!! ( Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν έχει πάει στον προορισμό της μιας και το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο στην Γάζα.)    

Ο εκφασισμός του  Ισραήλ προωθείται ραγδαία. Θεαματική βελτίωση των ποσοστών τους εμφανίζουν και τα κυβερνητικά κόμματα – το κεντροδεξιό Καντίμα και το κεντροαριστερό Εργατικό ( ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είναι ο Ehunt Barak αντιπρόεδρος της “Σοσιαλιστικής Διεθνούς”, όπου προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί !!) – από τότε που άρχισαν να σκοτώνουν Παλαιστινίους. Όσα περισσότερα παιδιά  Παλαιστινίων σκοτώνουν, τόσο περισσότερους ψήφους παίρνουν, τουλάχιστον σε επίπεδο δημοσκοπήσεων. Με τις «ναζιστικές θηριωδίες»  έχουν σκοπό ξεκάθαρο, ως νέος Ιησούς του Ναυή  να εξολοθρεύσουν τον πιο αρχαίο λαό της περιοχής , για να εγκατασταθεί ο "περιούσιος" του Ισραήλ.

Τον ερχόμενο Απρίλη  συμπληρώνονται 56 χρόνια από το ολοκαύτωμα που πάνω από έξι εκατομμύρια Εβραίοι οδηγήθηκαν σε φρικτό θάνατο στα κρεματόρια των Ναζί. Σήμερα η ιστορία γράφεται με το αθώο αίμα του Παλαιστινιακού Λαού στα νέα κρεματόρια της Γάζας. Τανκ και  πύραυλοι από την μια ,σφεντόνες με πέτρες οι μικροί Δαυίδ από την άλλη.

Και οι χώρες που απαρτίζουν τα Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χρόνια τώρα καταπίνουν  την φτυσιά που τους πετάει  το κράτος-τρόμος του Ισραήλ και μαζί με την φτυσιά καταπίνουν την γλώσσα της υποκρισίας ,της υποταγής, της ανικανότητας και της συνενοχής σε όλα τα εγκλήματα κατά του κόσμου των φτωχών.

Κατάπιαν την γλώσσα της συνενοχής τους κατά του κόσμου - όσου κόσμου - αρνείται και αντιστέκεται στην αδικία και την επιβολή. Στην αλητεία των κρατών , που κυβερνούν για να κλέβουν τον πλούτο .Που κυβερνάνε για να γεύονται την ηδονή της εξουσίας, που κυβερνάνε για να ταΐζουν την βουλιμία των αδηφάγων πολιτών τους, που πρέπει να θρέψουν το μόνο ιδανικό τους, την αγορά, με το αίμα των σκλάβων.

Δεν μπορεί λέει ο ΟΗΕ να επιβληθεί στο Ισραήλ . Μπορούσε όμως δίχως απόφαση τόσο σαφή, να βομβαρδίζει το Ιράκ και να σκορπίζει  τη  Γιουγκοσλαβία. Να ισοπεδώνει το Αφγανιστάν.

Δεν μπορεί ο ΟΗΕ.  ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!! Να πέσει επιτέλους η μάσκα του ψέματος και της υποκρισίας. Ποτέ  δεν μπορούσε. Ανίκανο πιόνι στα χέρια της εκάστοτε εξουσίας των ισχυρών. Χθες μια παλάντζα ανάμεσα σε ΕΣΣΔ και ΗΠΑ και σήμερα ξεδιάντροπα υπηρέτης της μιας και μόνης υπερδύναμης μετά των κολαούζων και λιμοκοντόρων τους.

Όπως οι ύαινες καραδοκούν πότε να πάνε να φάνε απ' το κουφάρι, έτσι και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τα υπόλοιπα εκατόν εξήντα ανεξάρτητα κράτη - τρομάρα τους- προσμένουν βουβοί τα οφέλη από την σφαγή των Παλαιστινίων από το κυνηγόσκυλο των ΗΠΑ το Ισραήλ, και το μεγάλο αφεντικό του.

Οι χώρες μέλη του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ αιματοκυλούν αδιάκοπα όλο τον κόσμο για το κέρδος και την εξουσία.

Δεν έχουν άλλο δρόμο οι ισχυρές ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία, Κίνα. Ποτέ  δεν είχαν. Υποκρισία και δυσωδία σε διαδρόμους που γλιστράνε από το σάλιο των στομάτων που εκβάλουν λέξεις χωρίς νόημα ,χωρίς αλήθεια, χωρίς μπέσα, χωρίς τσίπα.

Δεν είναι μόνο οι Παλαιστίνιοι, που απειλούνται εσώκλειστοι με αφανισμό. Ξεπουλημένοι χρόνια τώρα από τους άλλους  Άραβες τα ισχυρά πιόνια πίεσης για τις τιμές του πετρελαίου και τον έλεγχο της περιοχής .

Είμαστε όλοι ανυποψίαστοι εσώκλειστοι όταν οι Παλαιστίνιοι είναι τρομοκράτες. Όταν οι Αφγανοί είναι τρομοκράτες. Όταν οι Κούρδοι είναι τρομοκράτες. Όταν το δίκαιο γράμμα, η γνώμη, η αντίρρηση, είναι τρομοκράτης. Όταν η ιδέα  είναι τρομοκράτης. Όταν η σκέψη είναι τρομοκράτης.

Είμαστε όλοι υποψήφιοι εσώκλειστοι. Από την τρομοκρατία των ΗΠΑ που επιτίθεται, δολοφονεί, αυθαιρετεί,  που δεν δέχεται το Δίκαιο, που παραποιεί και ψεύδεται στο όνομα της δικής της ευημερίας. Από τον ανώτερο πολιτισμό του νέου Γ’ Ράιχ, την τρομοκρατία της Ευρώπης, που συμμετέχει σε κάθε έγκλημα κατά των λαών και κρατών, που ληστεύει τον πλούτο των φτωχών, που αυθαιρετεί σε κάθε Δίκαιο ασύμφορο και που  δεν δειλιάζει ακόμα και να πει ότι μετέχει στο έγκλημα. Τέτοια κατάντια.

Ένας εσμός εμετικός μονίμως κυβερνά, που στήνει τα επιλεκτικά  του δικαστήρια για τις δικτατορίες που ο ίδιος  δεν ελέγχει. Αμείβοντας με το άλλο χέρι πλουσιοπάροχα κάθε χασάπη κάθε λαού που εγκαθιστά ξεδιάντροπα όπου Γης, για να ελέγχει. 'Οπως τον  αλήστου μνήμης Αριέλ Σαρόν της Σάμπρα και Σατίλα και το σημερινό  Σιμόν Πέρες, που στο Όσλο , το 1994  θα  τιμηθεί με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης με τους Γιτζάκ Ράμπιν (δολοφονείται  1995)  και Γιάσερ Αραφάτ. Κι έχει το θράσος αυτός ο εσμός του Συμβουλίου Ασφαλείας να επικαλείται βρωμίζοντάς το ,το όνομα της Δημοκρατίας . Κι ακόμη χειρότερο, το πιο ιερό ,της Ελευθερίας.

Καλύτερα που  δεν μπορεί ο ΟΗΕ. Μήπως και δούνε κάποια μέρα οι υπόδουλοι λαοί των εκατόν εξήντα τόσων χωρών του ότι όσο σιωπούν, ανέχονται,  δεν βλέπουν, αντί ΠΟΛΙΤΕΣ θα είναι πρόβατα επί σφαγή.

 Δεν έχει αθώους ο πόλεμος αυτός. Μόνοι αθώοι ,τα παιδιά και οι άμαχοι είναι τα θύματα του νέου πολέμου. Τα μόνα θύματα που φεύγουν από την ζωή δίχως να προβάλουν αντίσταση και με την απορία μέσα στα μάτια τους. Όλοι οι άλλοι συμμετέχουμε. Με την φωνή, μα πιο πολύ με την σιωπή μας. Άμα τελειώσει ο πόλεμος στην Παλαιστίνη  ή όπου, αλλού μεταφερθεί εκεί στην Κεντρική Ασία ή στη γειτονιά μας, πάνω στα αποκαΐδια και τα συντρίμμια σαν ύαινες και γύπες θα πάνε να καθαρίσουν τον τόπο για να οικοδομηθεί η νέα τάξη του προτεκτοράτου των ΗΠΑ, σ’ αυτό θα έχουμε συμβάλλει και εμείς. Και τότε πως  θα σταθούμε μπροστά  στο Δικαστήριο της Συνείδησης της Ιστορίας να δηλώσουμε την Απουσία μας, για ποιο  μέλλον των παιδιών μας και της χώρας που τις τύχες της θα διαφεντεύουν οι σωτήρες της Ευρώπης ; Ας το σκεφθούμε και να δράσουμε  τώρα ….

 

ΠΕΜΠΤΗ 15/1/09 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία. Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι.