Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων.

Είναι γνωστό ότι τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και επί ΝΔ βοηθητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων όπως η καθαριότητα και η φύλαξη παρεδόθησαν στα ιδιωτικά συνεργεία.
Είναι γνωστό το τι συνθήκες επικρατούν σε αυτά τα συνεργεία.
  • Καταπατούνται όλα τα εργασιακά δικαιώματα.
  • Μεροκάματα κάτω από τη συλλογική σύμβαση
  • απλήρωτες υπερωρίες ,
  • μη χορήγηση οφειλόμενων με βάση το νόμο ρεπό
  • Ένσημα με το σταγονόμετρο
  • Ψυχολογική βία κλπ
    Εργασιακός μεσαίωνας.
Η δολοφονική επίθεση από τραμπούκους της εργοδοσίας απέναντι στην αγωνίστρια συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα αποτέλεσε την κορύφωση της ασυδοσίας και αχαλίνωτης δράσης των σύγχρονων δουλεμπόρων.

Είναι επιτακτική ανάγκη το κίνημα στα Νοσοκομεία να φέρει με άμεσο τρόπο το αίτημα της κατάργησης αυτού του δουλεμπορίου.

  • Να απαιτήσουμε να φύγουν όλες οι επιχειρήσεις από τα νοσοκομεία.
  • Να προσληφθούν ως μόνιμο προσωπικό στη καθαριότητα των νοσοκομείων οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι που σήμερα εργάζονται στα ιδιωτικά συνεργεία.

Ακόμα και η αριθμητική πλευρά των πραγμάτων είναι αποκαλυπτική.

Στο νοσοκομείο Πρέβεζας η καθαριότητα έχει παραδοθεί εδώ και χρόνια σε ιδιωτικό συνεργείο.
Μόνο τρεις μόνιμες, με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου, καθαρίστριες υπάρχουν από το πάλαι ποτέ τμήμα καθαριότητας του Νοσοκομείου.
Την προηγούμενη χρονιά το Νοσοκομείο είχε υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική επιχείρηση έναντι του ποσού των 115.000 ευρώ.Το συνεργείο απασχολούσε 7 εργαζόμενες .
Μετά τη λήξη της σύμβασης αυτής, η απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης ήταν να διαπραγματευτεί την καθαριότητα πάλι με το ίδιο ποσό δηλ.115.000 ευρώ.
Υπογράφηκε νέα ετήσια σύμβαση με αυτό το ποσό .
Το ιδιωτικό συνεργείο μείωσε το αριθμό των καθαριστριών από 7 σε 5.
Έχουμε δηλαδή συνολικά 5 του ιδιωτικού συνεργείου + 3 μόνιμες = 8 καθαρίστριες.

Με τα 115.000 ευρώ το έτος το Δημόσιο θα μπορούσε να απασχολήσει τουλάχιστον 9-10 μόνιμες καθαρίστριες με τους μισθούς που αναλογούν σε αντίστοιχες εργαζόμενες στο Δημόσιο και βέβαια με συνταξιοδοτική και ασφαλιστική κάλυψη του Δημοσίου.Δηλαδή με αυτά τα επιπλέον 115.000 ευρώ το Νοσοκομείο Πρέβεζας θα μπορούσε να απασχολήσει 12 -13 συνολικά μόνιμες καθαρίστριες στο τμήμα καθαριότητας!!!

Να λοιπόν πώς διασπαθίζονται τα χρήματα του Ελληνικού λαού για τα οποία κάθε τόσο κόπτονται οι Ιερεμιάδες του δικομματισμού.
Αν λοιπόν ισχύουν αυτά τα αριθμητικά δεδομένα για ένα μικρό σχετικά νοσοκομείο ,όπως είναι αυτό της Πρέβεζας, φανταστείτε τι συμβαίνει σε μεγαλύτερα νοσοκομεία, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ