Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Αγνώριστο το νομοσχέδιο για την Υγεία.

Από το διαδικτυακό τόπο του "Ελεύθερου Τύπου".


Με πέντε ελιγμούς ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος χθες το απόγευμα προσπάθησε να παρακάμψει τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για την κλαδική σύμβαση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών. Ο υπουργός προανήγγειλε ότι μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής θα προβεί, σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας, σε μισθολογικές βελτιώσεις - αυξήσεις στις αμοιβές των γιατρών. «Πάγωσε» για ένα έτος το άρθρο 4 που αφορά το πολυδιευθυντικό σύστημα προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα καθορίσει τους όρους, τις συνθήκες, το χρονοδιάγραμμα αλλά και τη δυνατότητα εθελουσίας εξόδου σε όσους θέλουν να εξέλθουν από το ΕΣΥ.

Επίσης, με νέα διάταξη που προσέθεσε καθορίζει ότι μετά την πάροδο ενός έτους από την έναρξη ισχύος του νόμου θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση όσων προβλέπονται σε αυτό. Για το πρόβλημα με τις εφημερίες ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επαναδιατύπωσε το σχετικό άρθρο προβλέποντας σαφώς ότι για την κατάρτιση του προγράμματος των εφημεριών κάθε νοσοκομείου θα ισχύουν όσα αναφέρονται στην κλαδική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Για τις προσλήψεις

Σχετικά με τις 5.500 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού ο υπουργός είπε ότι θα γίνουν εκτός αλλά με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.

Το νομοσχέδιο, αφού όλα αλλάζουν, θα έπρεπε να αποσυρθεί από την Επιτροπή και όταν καθοριστούν οι αλλαγές να επανέλθει στην Βουλή, αντέτεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Φλωρίδης, για να του απαντήσει ο υπουργός ότι το 95% του νομοσχεδίου παραμένει το ίδιο, δεν αποσύρεται απολύτως κανένα άρθρο, βελτιώσεις μπορεί να υπάρξουν μέχρι και την ψήφισή του. Να μην αποσυρθεί το άρθρο 4 του νομοσχεδίου ζήτησε με δύο παρεμβάσεις του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος γιατί -όπως είπε- διαβλέπει ότι ο υπουργός είναι δυστυχώς έτοιμος να κάνει πίσω.


Ε δεν χρειάζονται σχόλια! Έτσι δεν είναι;

Έχει "πεταχτεί" τώρα μεχρι ...τον Παπαθανασίου για να δεί αν μπορεί να πάρει κατιτις ακόμα!

Άκου επικαιροποίηση! Δηλαδή τόσα σας δίνω για να βγάλετε το σκασμό!

Κάποιος που γνωρίζει από ασκήσεις με ποσοστά μήπως μπορεί να μας εξηγήσει πώς έλυσε το πρόβλημα και βρήκε εκείνο το ...95%;

Καλά βρε αφιλότιμοι και κάνετε τόση φασαρια, επισχέσεις , απεργίες για το 5%;

Τι να σας πω !!!

Γι αυτό σας λένε ...γιατρούς!!!!



Η ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΟΥ