Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι!!!

Και μια ερώτηση πολλαπλής επιλογής.

Ποιος φταίει για την αναταραχή που υπάρχει στη Υγεία στη χώρα μας;

1.Η κυβέρνηση ;
2.O υπουργός;
3. Οι γιατροί;
4.Οι υπόλοιποι υγειονομικοί;
5.Όλα τα ανωτέρω;
6.Η κυβέρνηση και ο Υπουργός;
7.Οι γνωστοι-άγνωστοι;.
8.Κανένα από τα ανωτέρω;

Ακούμε απαντήσεις...

Χμμμ! Δεν σας βλέπω και πολύ διαβασμένους.

Οπότε δεν σας βλέπω και για...συντονιστές διευθυντές και διευθύντριες!!

Η απάντηση αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες είναι:


ΝΑΙΙΙΙΙ!!!! Οι γνωστοί -άγνωστοι.


Δεν σας κάνουμε πλάκα.


«Σας μιλάει κάποιος, που όπως σας είπα στο ξεκίνημα της ομιλίας μου, αυτήν την ώρα βρίσκεται εδώ, από αγάπη για εσάς αλλά και με πολλά προβλήματα στο μυαλό του.

Στην Αθήνα γίνονται αυτή τη στιγμή μια σειρά από διαβουλεύσεις, που έχουν να κάνουν με μια από τις μεγαλύτερες τομές-μεταρρυθμίσεις, που βίωσε ο τόπος μετά το 1974 και αφότου ιδρύθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι συζητήσεις με τους Έλληνες γιατρούς είναι σε εξέλιξη. Τους αξίζει ένα καλύτερο και πιο πολιτισμένο περιβάλλον.

Απέναντί τους δεν βρεθήκαμε με αρνητικές διαθέσεις. Τους είπαμε την αλήθεια και μας είπαν και αυτοί την αλήθεια. Προσπάθησαν να παρεισφρύσουν όμως, οι γνώριμοι εκείνοι κύκλοι, από άλλες πολιτικές δυνάμεις, για να αναστατώσουν το σύστημα. Που προσπαθούν να γίνουν αρεστές, μέσα από εξαγγελίες, που δεν πραγματοποιούνται ποτέ.

Θα μπορούσα όλα αυτά, να τα έχω βάλει κάτω από το χαλί. Είναι πολύ εύκολο να είσαι Υπουργός και να επιτύχεις, με το να μην έχεις κάνει απολύτως τίποτα. Εγώ όμως τόλμησα. Άνοιξα αυτά τα κεφάλαια, σε αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους μου στην Κυβέρνηση. Γιατί επιτέλους ήρθε ο καιρός, να νοικοκυρέψουμε τα πράγματα. Να βάλουμε τέλος στην παθογένεια του ΕΣΥ. Γιατί αξίζει πραγματικά ένας κοινωνικός πολιτισμός υψηλότερου επιπέδου στους Έλληνες πολίτες.

Δίνουμε τέλος στο κλέψιμο και στη ρεμούλα. Διότι στα μαύρα οικονομικά της υγείας είχαν βολευτεί πολλοί. Περάσαμε το Νόμο για τις προμήθειες. Εξυγιαίνεται αυτός ο χώρος.

Επειδή πολλά γράφονται και ακούγονται, σας λέω ότι είναι μεγάλη μου τιμή, να έχω στους ώμους μου την ευθύνη για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας. Ίσως δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι αλλά ήθελα να φθάσω σε ένα σημείο, όπου τα τρία βασικά θέματα που είχα θέσει ως στόχους - γιατί εκατόν τρία δεν μπορούμε να κάνουμε - θα τα ολοκλήρωνα. Με πρώτο τη διαφάνεια των οικονομικών, την ενίσχυση σε προσωπικό αλλά και τη συλλογική σύμβαση με τους γιατρούς.»



Είδατε που σας το λέγαμε ;
Παρείσφρυσαν εκείνοι οι γνωστοί -άγνωστοι προβοκάτορες και έκαναν τη σύμβαση σαν... την Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2008.

Βλέπετε που το πνεύμα του Δεκέμβρη είναι ακόμα ...ζωντανό;

Δεύτερον σας δίνουμε κατα αποκλειστικότητα την είδηση τη οποία μπορείτε να απαλλοτριώσετε και να τη μεταφέρετε σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας

"Οι συζητήσεις με τους έλληνες γιατρούς είναι σε εξέλιξη"



Το απόσπασμα είναι από την ομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Ρόδου πριν 2 μέρες.