Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Μέσω ΑΣΕΠ όλες οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού

Από το διαδικτυακό τόπο της "Ναυτεμπορικής"

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 15:08

Τελευταία Ενημέρωση : 26/02/2009 15:09

Μέσω ΑΣΕΠ θα γίνουν όλες οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, γνωστοποιώντας την τελική συνεννόηση που είχε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιώργο Βέη.

Με δεδομένη την ανάγκη για επείγουσες προσλήψεις 5.500 νοσηλευτών, πέραν των προβλεπομένων, ο υπουργός είχε δρομολογήσει, με το νομοσχέδιο για τους όρους απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών, την παράκαμψη του ΑΣΕΠ σε ό,τι αφορά τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού. Ωστόσο έπειτα από διαβεβαίωση του κ. Βέη ότι το ΑΣΕΠ είναι σε θέση να περατώσει τις προσλήψεις αυτές εντός ενός εξαμήνου, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα τροποποίηση του νομοσχεδίου, προκειμένου να καταγραφεί ρητά ότι οι προσλήψεις θα γίνονται κατόπιν ενιαίων προκηρύξεων, με βάση το ν.2190, καθώς επίσης ότι «η προκήρυξη και η διεξαγωγή των διαγωνισμών πρόσληψης, μέχρι και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, γίνεται από το ΑΣΕΠ».

Στο ίδιο πλαίσιο, προβλέπεται πλέον ρητά η πρόσληψη των 5.500 νοσηλευτών εντός της προσεχούς τριετίας (ενώ το νομοσχέδιο κατοχύρωνε αρχικώς, μόνον την «δυνατότητα πρόσληψης»), ενώ ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε και διάταξη που εντάσσει και τους πανεπιστημιακούς ιατρούς στους όρους απασχόλησης των υπολοίπων νοσοκομειακών, κάτι που ζητούσε το ΠΑΣΟΚ .

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε να ικανοποιήσει σε προσεχές νομοσχέδιο, την υπόδειξη της βουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ., Δήμητρας Αράπογλου, για την ανάγκη πρόσληψης στα μεγάλα νοσοκομεία κατ’ αρχήν, ανθρώπων που γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα, για την εξυπηρέτηση των κωφαλάλων.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως σε προσεχές Προεδρικό Διάταγμα, θα προβλέπεται η συγκρότηση Τμήματος Στελεχών Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, προκειμένου -όπως χαρακτηριστικά είπε, «να τελειώνουμε με την κομματοκρατία στη διοίκηση των νοσοκομείων».