Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Πόσες από τις ψηφισθείσες προσλήψεις νοσηλευτών θα γίνουν;

Την απάντηση δεν θα τη δώσουμε εμείς αλλά ο βουλευτής της ΝΔ και πρώηνΥφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος χθές στη Βουλή στη συζήτηση επι των άρθρων του νομοσχεδίου υγείας;

"....

Έχω καταθέσει μία τροπολογία. Κύριε Υπουργέ, σας δίνεται μία δυνατότητα. Η διάταξη στο άρθρο 8 είναι συγκεκριμένη. Έγινε μεγάλη συζήτηση. Η επιστολή του κυρίου Βέη, δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να επικυρώσει τη συμφωνία που υπήρξε και την αγαστή συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με τον κ. Βέη, ο οποίος είναι λαμπρότατος. Όμως, τεχνικά έχει πρόβλημα.

Όσο και να του δώσετε εσείς -όπως είχατε δώσει όταν κι εγώ ήμουν στο Υπουργείο- τα είκοσι άτομα και μέσα σε ένα τρίμηνο διεκπεραιώθηκε η 11Κ του 2006 και πάλι θα έχουμε δυσκολίες όσον αφορά την πρόσληψη προσωπικού, διότι το ΑΣΕΠ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας αξιόλογος αξιοποιητής αξιολογικών δεδομένων, αλλά είναι και ένας συντελεστής δυσκολίας λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που υπάρχουν, διότι μετά θα πρέπει να εγκριθούν οι θέσεις από το Γενικό Λογιστήριο.

Πάρτε λοιπόν, κύριε Υπουργέ, εάν θέλετε, την τροπολογία την οποία έχουμε καταθέσει –και την είχα καταθέσει και στο προηγούμενο νομοσχέδιο- κι η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό, όπως είναι το επικουρικό βοηθητικό προσωπικό, με 1,5% επί του προϋπολογισμού των ανελαστικών δαπανών μισθοδοσίας, και κατ’ αυτόν τον τρόπο και με μόνο κριτήριο το χρόνο στον ΟΑΕΔ θα έχετε μέσα σε ενάμιση μήνα πρόσληψη για δώδεκα μήνες, με θητεία, προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία. Και έρχεται ο διαγωνισμός με το άρθρο 8...."



Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ