Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Βουλευτές γιατροί που δεν εκλέγονται γίνονται αυτοδικαίως , χωρίς κρίση, διευθυντές του ΕΣΥ!

Ισχύει;

Αυτό ισχυρίστηκε στη Βουλή σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος στη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά τους όρους απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών.

Είπε συγκεκριμένα :

"Θα αναφέρω εδώ το εξής, το οποίο δεν ξέρω αν είναι γνωστό ευρύτερα στην κοινωνία. Ίσως στους γιατρούς να είναι γνωστό. Υπάρχει ειδική νομοθετική ρύθμιση, όπου οι βουλευτές γιατροί που δεν εκλέγονται γίνονται αυτοδικαίως, χωρίς καμία κρίση, διευθυντές του ΕΣΥ. Είναι μια νομοθετική ρύθμιση την οποία είχε περάσει παλαιότερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια σήμερα να υπάρχει αριθμός μη εκλεγέντων βουλευτών -8 έχω από τον κατάλογο του ΠΑΣΟΚ, 2 έχω από τη Ν.Δ.- που έγιναν διευθυντές του ΕΣΥ, χωρίς καμία κρίση και ορισμένοι χωρίς καν να ανήκουν ποτέ στο ΕΣΥ. Ορισμένοι απ’ αυτούς είναι και νυν βουλευτές, οι οποίοι ήταν εκλεγμένοι, σε κάποια αναμέτρηση δεν εκλέχθηκαν, σήμερα είναι ξανά εκλεγμένοι και μέλη της Βουλής.
Ρωτάω, από πού ως πού ο βουλευτής έχει τέτοια δικαιώματα; Και όχι μόνο ο γιατρός βουλευτής -γιατί αυτή η ρύθμιση πριν από ένα ενάμιση μήνα επεκτάθηκε για όλους τους βουλευτές οι οποίοι επανέρχονται στο δημόσιο και οι οποίοι χωρίς κρίση αναδεικνύονται σε ψηλότερους βαθμούς, με συνέπεια σήμερα να υπάρχει μια ακραία κατάσταση.
Όλη η πορεία των γιατρών, εδώ και δεκαετίες έχει ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, για τον καθένα.
Δηλαδή έχουμε και είχαμε την ίδια στιγμή, μέσα από κομματικές και αναξιοκρατικές κρίσεις, γιατρούς οι οποίοι είχαν γίνει διευθυντές και την ίδια στιγμή, της ίδιας γενιάς γιατρούς, οι οποίοι δεν υπολείπονταν σε τίποτα παρά μόνο στους δεσμούς τους με τα κόμματα, οι οποίοι παρέμεναν Επιμελητές Β΄."

Στην ίδια ομιλία του ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί το νομοσχέδιο ανεπαρκές, αλλά τελικά χαρακτήρισε την μάχη που έδωσε ότι "δεν οδηγήθηκε σε μια πλήρη νίκη ,δεν οδηγήθηκε όμως και στην ήττα"