Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Για τις δεύτερες σκέψεις...

Τι σκέφτεται να κάνει το Υπουργείο σε περίπτωση που υπάρξουν γιατροί που θα θέλουν να εφαρμόσουν την κείμενη νομοθεσία για τα ωράρια εργασίας τους (48ωρο και 54ωρο);

Μα πολύ απλά το ανέφερε χθες ο Αβραμόπουλος στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου που ορίζει τους όρους απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών:

"... Επί της ουσίας τώρα στο άρθρο 1 εξασφαλίζουμε ρητά την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος των εφημεριών. Αυτό για να μην δημιουργείται καμία αμφιβολία και να μην γίνονται δεύτερες σκέψεις που πάνω απ’ όλα τορπιλίζουν την δημόσια υγεία..."

Σαφέστατο: Κύριοι υπογράψατε και αποδεχθήκατε μια σύμβαση . Στο άρθρο 1 εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργεία των νοσοκομείων και η ομάλή εκτέλεση του προγράμματος των εφημεριών,γι αυτό θα σας βάζουμε όσες εφημερίες κρίνουμε ότι εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων.


Να το κρατήσουν αυτό το άρθρο οι Νοσοκομειακοί Γιατροί. Γιατί θα το βρούν πολλές φορές μπροστά τους πλέον. Σε κάθε τους απόπειρα κινητοποίησης και σε κάθε προσπάθειά τους στο μέλλον άσκησης πίεσης επαναδιαπραγμάτευσης.

Έχει πολύ ουρά η αχλάδα ακόμη.