Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΕΞΩ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!

Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε πως «φύτρωσαν» και πάλι στις ταράτσες οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας σε πολλές γειτονιές της πόλης. Ομολογούμε ότι αιφνιδιαστήκαμε έχοντας πιστέψει πως η αντίδραση των πολιτών, είχε δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Όπως αποδείχτηκε στην πράξη η κινητοποίηση των κατοίκων στις γειτονιές κατάφερε να «ξεριζώσει» τις κεραίες, αλλά ο ανεύθυνος ατομικισμός τις επαναφέρει!

Εμείς επειδή δεν δεχτήκαμε ποτέ να βάλουμε το προσωπικό οικονομικό όφελος πάνω από την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, στο ζήτημα των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη γνωστή μέθοδο της «δοκιμής και του λάθους». Δεν θέλουμε να δοκιμάσουμε αν είναι αθώα ή όχι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κεραιών, διότι αυτό το «λάθος» θα το πληρώσουμε με τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας!

Ούτε φυσικά πιστεύουμε ότι μας αξίζει μια κοινωνία - ζούγκλα άγριων θηρίων που παλεύουν για την ικανοποίηση των ιδιοτελών τους συμφερόντων. Αντίθετα, θεωρούμε ότι εκτός απ’ τα λεφτά των εταιριών της κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν και πράγματα που λέγονται συνείδηση, γείτονας, υγεία των παιδιών μας κ.α. Και, φυσικά, δεν πρόκειται για ηθικολογίες «υπερευαίσθητων» αριστερών αλλά για την ίδια την υγεία και τη ζωή μας!

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μας να απαιτήσουμε συλλογικά την απομάκρυνση των κεραιών. Δεν θέλουμε να «ψηνόμαστε» από τις κεραίες στις γειτονιές ούτε από τα ασύρματα Wi - Fi hot spots στην παραλία.

Βέβαια, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι εθελοτυφλούμε μπροστά στην τεχνητή ανάγκη να έχει ο καθένας από δύο κινητά και internet στην άκρη της θάλασσας! Χρειάζεται άμεση απομάκρυνση των κεραιών από τις γειτονιές μας και άμεση αλλαγή της δικής μας αντίληψης και συνείδησης απέναντι στη χρήση των κινητών, ιδιαίτερα όσον αφοράς τις μικρές ηλικίες.

 

Η δημοτική κίνηση  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ